EXPLOZIV/30 de OBSERVAȚII care demonstrează că PUCIUL din Turcia a fost o ÎNSCENARE

EXPLOZIV/30 de OBSERVAȚII care demonstrează că PUCIUL din Turcia a fost o ÎNSCENARE

Opozanții lui Recep Erdogan susțin că lovitura de stat a fost o înscenare pusă la cale chiar de către oamenii președintelui Turciei. Ei au realizat o listă cu 30 de întrebări care ar desființa teoriile oficiale ale regimului de la Ankara.

Întrebările au fost publicate în ziarul Yeni Hayat, fiind preluate și traduse în limba română pe site-ul Zamanromania.ro .

1 – Nu exista în istorie un puci făcut prin închiderea podurilor. Liderii loviturii de stat în loc să închidă Podul de peste Bosfor ar fi putut trimite forța militară formata din grupuri de cate douăzeci de soldati la canalele de televiziune pentru a împiedica declaratiile lui Erdogan si Binali Yildirim. De ce nu au făcut asa?

2 – Nu a existat in lume o tentativă de lovitură de stat in care sa nu fie retinuti președintele , prim- ministrul, nici macar unul dintre membrii cabinetului. Ce explicație există pentru această ciudățenie ?

3 – In vreme ce toate loviturile de stat militare au fost făcute spre dimineața, nu este ciudat ca pentru aceasta tentativa sa fie preferata o ora la care cea mai mare parte a oamenilor sunt treji , de prime-time ?

4 – Faptul că pe străzi în afara de comandanti si ofițeri aproape că nu se vad cadre superioare militare , cu atât mai mult și absența oricărei informații care sa le indice comandantilor si ofițerilor ce să facă și cu ce se confrunta, este normal ?

5 – Erdogan atunci când a facut declarația la aeroport a spus „ A fost o agitație la ora 15. ” De asemenea, s-a aflat ca MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii) l-a inștiințat pe Erdogan la 16:30. În cazul în care ar fi facut declarații la televiziuni si ar fi chemat populația in strada la orele acelea , nu ar fi avut loc tentativa de lovitura de stat, trupele nu ar fi părăsit cazarmele și sute de oameni nu ar fi murit. De ce a tacut ?

6 – A așteptat tentativa de lovitură de stat sau dupa cum a numit-o in declarația sa ” harul lui Dumnezeu ” ca să cheme oamenii in strada? De ce declaratia a fost intârziată cu 6 ore?

7 – De ce Erdoğan, care a aflat despre lovitura de stat la 16.30, nu s-a gandit să intre într -un loc sigur , sa faca declaratii de acolo si a decis să se întoarcă la Istanbul, unde avioanele zburau involburate in aer ?

8 – In timpul loviturii de stat, cand era cunoscut de toată lumea ca aeroportul Ataturk a fost ocupat de liderii loviturii, care ar putea fi motivul pentru a face aterizarea la Istanbul ?

9 – Din moment ce avionul lui Erdogan putea fi urmarit cu usurinta de către oricine cand si unde se afla prin Flightradar24.Com, in loc sa ia in considerare inlocuirea cu o altă aeronavă a iesit la drum cu aceeasi aeronava prezidentiala ATA?

10 – În timp ce acest lucru prezenta deja riscuri, cum a fost Erdogan capabil să aibă încredere in pilotii de F16 care insotesc aeronava prezidentiala ATA?

11 – Erdogan, caruia ii este teama sa nu fie asasinat , spunand ” Ma pot otrăvi „, a facut la palatul prezidential Saray laboratoare de analiză a alimentelor, cum s-a putut urca in avionul prezidential ATA pentru care exista un pericol crescut de a fi doborat si care era un obiectiv clar ? Acest lucru nu ar fi insemnat „ Sunt aici împușcati-mă”?

12 – Cele mai importante agenții de știri ca NTV , CNN Turk , Dogan News , AA, ca și cum s-ar fi inteles dinainte, de la începutul evenimentelor, fără ca nimeni sa înțeleaaga nici macar ceea ce se intampla , au anuntat in repetate randuri ca ” Lovitura de stat este facuta de catre structura FETO („Organizatia Terorista Fethullah Gulen”)?!! din cadrul Forțelor Armate ” , Erdogan și Yildirim au inceput fiecare fraza cu această observație. Este normal?

13 – Pe cand Erdogan si palatul acestuia (Saray) ar fi trebuit sa fie ținta liderilor loviturii de stat de ce a fost bombardat Palatul Parlamentului? Care ar putea fi explicația faptului ca avioanele F-16 au ratat palatul (Saray) de 450 de mii de metri pătrați care era o  țintă mai mare decat Palatul Parlamentului, fiind capabil de a lovi doar curtea acestuia ?

14 – Faptul ca la palatul prezidential (Saray) care detine mii de angajati și sute de gardieni puternic inarmati merg pentru a descinde un total de 16 soldați din care 3 cu rang si 13 ofiteri, iar acestia sunt reținuti de polițistii de la intrare, este normal ?

15 – Comandanții Forțelor Armate care au aflat la ora 16.00 de la MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii) de lovitura de stat cum au putut merge cu complezență la nunta ? 

16 – Liderii loviturii de stat care ar fi putut captura cu 50 de soldați satelitul turcesc TURKSAT si ar fi putut impiedica orice emisiune dorita sau ar fi putut ocupa Directia de Comunicare a Telecomunicațiilor ( TIB= Telekominikasyon İletişim Başkanlığı ) si ar fi putut seta traficul pe internet dupa cum doresc , de ce nu au au facut aceste lucruri?

17 – Din moment ce MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii) a comunicat lovitura de stat in jurul orei 16.00  catre aproape toti inaltii funcționari guvernamentali de ce nu a fost luata sub protectie TRT (Televiziunea Turca), de ce nu a fost împiedicata declaratia complotiștilor?

18 – Faptul ca TRT (Televiziunea Turca) imediat dupa ce s-a citit declarația a fost preluata inapoi de catre angajati si faptul ca s-a continuat difuzarea de unde fusese intrerupta nu e un lucru ciudat? 

19 – Accesul la Twitter și alte retele de socializare care chiar si în cazul celui mai mic eveniment terorist a fost blocat în acea noapte nu s-a blocat si  internetul nu a fost încetinit. De ce?

20 – Pe cand pana si la cel mai mic eveniment terorist a fost impusa interdicția mass-media de black-out de difuzare, la un incident ca tentativa de lovitură de stat nu a fost impusa aceasta interdicție. De ce?

21 – Erdogan care a apărut într -un mod teribil de nervos, ravasit, la evenimentele din parcul Gezi , în acea noapte a tentativei de lovitură de stat a fost foarte confortabil . Iar ginerele acestuia zâmbea . Cum poate fi acest lucru posibil cand sute de oameni au murit in transmisiune directa?    

22 – Sa fie in armata 100 de generali apropiati de comunitatea Hizmet si cu simpatie fata de aceasta și acestia de 3 ani să accepte cuvintele jignitoare ale lui Erdogan la adresa lui Fethullah Gulen… să aștepte confiscarea tuturor instituțiilor și companiilor aproapiate de comunitatea Hizmet, iar cand nu a mai rămas aproape nici o instituție, dupa ce la stat tot personalul apropiat de comunitatea Hizmet a fost restructurat, să spuna ” Hai acum sa facem o lovitură stat ” . Este plauzibil ?

23 – Este adevarata teoria unui scenariu cum că tentativa de lovitură de stat a fost initial susținuta, sprijinita si promovata intentionat de catre unii generali printre care si generalul-maior Mehmet Disli, fratele vice- președintelui AKP (Ak Parti- Adalet ve Kalkinma Partisi- Partidul Justiției și Dezvoltării)  Saban Disli , iar ulterior si-au retras acest sprijin?

24 – După tentativa de lovitură de stat administrația civilă a facut restructurari mai multe decat ar fi facut liderii loviturii de stat . A fost tentativa de lovitură de stat un pretext pentru restructurarile de mai jos?

25 – In dimineața zilei tentativei de lovitura de stat, prin încălcarea dreptului public, membrii Curții Constituționale Alparslan Altan și Erdal Tercan au fost retinuti . A fost emis ordin de arestare a 140 de membrii ai Curtii Supreme si 48 de membri ai Consiliului de Stat. S-a luat decizia de retinere a 2745 de judecători și procurori administrativ- judiciari . Ce legatura au acestia cu tentativa de lovitură de stat ? Sau listele au fost pregătite in prealabil și erau in așteptare?

26 – Au fost destituiti din functie un total de 8777 de angajați ai Ministerului de Interne , funcționari ai administrației centrale și rurale. Această tentativă de lovitură de stat era cumva facuta de catre polițiști ?

27 – 15.200 de angajati din cadrul Ministerului Educației au fost suspendati din functie și au fost anulate licențele a 21 de mii de profesori din instituțiile de invatamint private . Ca si motiv al acestei masuri se arată  „ investigatia incepută după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie „. Cum au fost investigati în 48 de ore 50 de mii de oameni ?

28- Pentru restructurarea sutelor de mii de oameni in 3 zile au fost cumva utilizate rapoartele MIT (Milli Istihbarat Teskilati- Serviciul Turc de Informatii), ale caror utilizare, din punct de vedere constituțional, constituie infractiune?

29 – Daca tentativa autorilor loviturii de stat ar fi fost una de succes, ar fi facut destituiri într-un volum atat de mare?

30 – Ar fi gresit daca am numi aceste destituiri LOVITURA DE STAT NETENTATA (FARA TENTATIVA)? (Sursa: Veysel Ayhan -Yeni Hayat)



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...