EXPLOZIV/Băsescu își DĂ ARAMA PE FAȚĂ: PMP, ALIANȚĂ cu PSD și ALDE la Constanța! Urmează București?

EXPLOZIV/Băsescu își DĂ ARAMA PE FAȚĂ: PMP, ALIANȚĂ cu PSD și ALDE la Constanța! Urmează București?

Pentru prima oara in ultimii 12 ani, viitoarele Consiliu Judetean si Consiliul Municipal Constanta nu vor mai fi doua monolituri PSD, ci dimpotriva, viitoarele majoritati -fragile- vor depinde de cum isi vor juca procentele obtinute PMP (7%) si ALDE (3,5%). Se contureaza in acest moment prima alianta PSD-ALDE-PMP, care daca s-ar realiza ar detine majoritatea in Consiliu Judetean (22 la 15) cat si in Consliu Local al Primariei Constanta (16 la 11). Reamintim ca primaria orasului a fost castigata de candidatul PSD, Decebal Fagadau (42%).

* Configuratia viitorului CJC va arata, cel mai probabil, astfel: 16 consilieri PSD, 15 consilieri PNL, PMP si ALDE cate 3 mandate. La Consiliul Municipal Constanta, configuratia va fi asemanatoare: PSD - 12 mandate, PNL - 11 mandate, restul de 4 locuri revenind PMP si, probabil, unui independent.

* Atat despre municipiu, cat si depre judet se vehiculeaza informatii cu privire la o viitoare alianta PSD-ALDE-PMP, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

* Claudiu Palaz (PMP) a confirmat ca este interesat de o alianta, ca va negocia si va accepta "cea mai buna oferta si cel mai constructiv program pentru oras si constanteni". Acesta a precizat ca este "dezamagit profund de campania mizerabila dusa de PNL si de faptul ca liberalii au atacat dreapta, adica PMP, si nicidecum PSD, cu atat mai mult cu cat mai mult cu cat PSD era rivalul dreptei".

* Nu este exclus nici ca PSD sa beneficieze de voturile unor consilieri liberali care sa le asigure o majoritate confortabila tacita.

* Spre deosebire de capitala, in mediul urban constantean, PSD a inregistrat esecuri rasunatoare, pierzand orasele-fief Eforie, Negru-Voda si Harsova, trei dintre surprizele alegerilor. Acestea au fost revendicate de PNL, respectiv ALDE; 

* Municipiul Medgidia, fief liberal, a fost castigat detasat de candidatul independent Valentin Vrabie care a obtinut jumatate din voturile exprimate dupa o lupta crancena disputata intre candidatul independent si candidatii PSD si PNL - surpriza de proportii a alegerilor

* In orasele Mangalia, Ovidiu si Techirghiol, alte trei fiefuri PNL, au fost reconfirmate conduceri liberale.

* PSD a pierdut orasul Baneasa, iar la Cernavoda social-democratii au cerut renumararea voturilor din cauza unor suspiciuni de frauda. Aseara, candidatul social-democrat a fost dat drept castigator detasat pentru ca dimineata sa fie devansat cu 6 voturi de candidal liberal

* Murfatlar si Navodari raman orase conduse de candidatii PSD.

* Situatia este foarte stransa in judet. Pana acum, informatiile indica faptul ca PSD a obtinut 33 de primarii, iar PNL 28, restul de pana la 70 fiind impartite intre UNPR, PMP, ALDE si independenti.

Pana la aceasta ora, clasamentul pe municipiul Constanta arata astfel:

1. Decebal Fagadau (PSD) - 42%
2. Vergil Chitac (PNL) - 34,1%
3. Claudiu Iorga Palaz (PMP) - 7%
4. George Andrei Popescu (independent) - 4,3%
5. Christian Gigi Chiru (ALDE) - 3,7%


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...