EXPLOZIV/DESCOPERITUL Turcescu, ATAC la ACOPERITA de la Ziare.com! Tati, s-a DECLANȘAT JIHADUL?

EXPLOZIV/DESCOPERITUL Turcescu, ATAC la ACOPERITA de la Ziare.com! Tati, s-a DECLANȘAT JIHADUL?

Frățiorii noștri, a început Jihadul și n-am aflat noi? Chiar așa de PREȚIOASE sunt INTERCEPTĂRILE pentru HOHOLĂII din SRI? Că prea se agită apele mugind a furtună! Descoperitul Turcescu sare la beregățile Nadinei Forga, alias Ioana Ene Dogioiu de la Ziare.com. Adică aia pe care o pomenea Penalul în fiecare zi. Asta după ce, pe blogul ei, o altă fată din sistem, Sorina Matei, a tras un articol contra DNA de ziceai că i l-a dictat conglomeratul Gâdea-Ciuvică.

Ce nu stiu acesti "ziaristi" sau se prefac ca nu stiu, e ca deciza CCR ii lasa pe aia din SRI fara o afacere foaaarte profitabila, aceea a trasului cu urechea. Din care s-au imbogatit niste smecheri cu grade, a scris Turcescu pe Facebook despre „unii” jurnaliști care apără SRI după decizia Curții Constituționale privind interceptările.

Turcescu spune că unii șmecheri din SRI s-au îmbogățit din ascultările unor persoane sugerând că aceștia i-ar fi șantajat pe unii din cei pe care i-au ascultat.

Textul lui Turcescu

Nadina Forga alias Ioana Ene alias Ioana Dogioiu alias Constantin Racaru de la ziare.com il ia la palme pe Daniel Morar. Iar la finalul articolului ii trage si o amenintare stil Antena 3. De ce? Pentru ca s-au suparat Serviciile, a se citi SRI. Le-a lasat Curtea Constitutionala fara interceptari si aoleu ce of, ce jale! Si la cine sa apeleze gradatii sa le poarte oful in public? La subalterni, evident! Asa ca tanti Ene s-a pus pe scris cu mare rivna respectind indicatiile pretioase venite in plic din Padurea Baneasa. Eu i-am tot spus Nadinei Forga alias Ioana Ene- pe care o cunosc haaat, din anii 90, de cind lucram impreuna la Radio Total- ca i se vad epoletii, dar acum a ajuns la stadiul in care simte nevoia sa-i si lustruiasca in public.
In alta ordine de idei, tare strimba e lumea in care am ajuns sa traim daca vedem ziaristi care jelesc "drama" Serviciilor de a nu mai putea face interceptari cind li se scoala! Teoretic, ziaristii ar trebui sa lupte cel mai abitir impotriva abuzurilor si a atentatelor asupra libertatii de exprimare, a imixtiunii Serviciilor in viata privata si a limitatii unor drepturi si libertati individuale. La noi e invers!
Ce nu stiu acesti "ziaristi" sau se prefac ca nu stiu, e ca deciza CCR ii lasa pe aia din SRI fara o afacere foaaarte profitabila, aceea a trasului cu urechea. Din care s-au imbogatit niste smecheri cu grade.
Nu plinge Nadina-Ioana-Forga-Ene-Dogioiu-Constantin-Racaru, viata merge inainte! Astia or sa ne asculte cu sau fara voie in continuare...

Curat constitutional, dle Morar! de Ioana Ene Dogioiu 

Pe 24 martie 2009, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost adus cu mandat la DNA unde a stat aproape noua ore inainte de a fi audiat in dosarul penal care fusese deschis pe numele sau. Mai precis, intre orele 15:00 si 23:30, cand a primit mandatul de retinere, care a doua zi nu a fost confirmat de instanta.

Puiu Popoviciu s-a dus la CEDO, a reclamat timpul petrecut in sediul DNA drept retinere ilegala si, ce sa vezi!, a castigat. 

"Chiar daca tinem cont de faptul ca reclamantul nu a fost incatusat, plasat intr-o celula incuiata sau retinut fizic in vreun alt fel, cat timp a stat in sediul DNA pentru interogare, ar fi nerealist sa presupunem ca el era liber sa plece, mai ales tinand cont ca fusese adus in fata procurorilor pentru a fi interogat, iar interogatoriul sau nu a inceput pana la ora 22.00. (...) Curtea considera de aceea ca reclamantul s-a aflat sub controlul autoritatilor pe intreaga perioada si conchide ca a fost privat de libertate, in sensul Articolului 5.1 din Conventie", se arata in decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Despagubirea obtinuta de dl Popoviciu este de 4.500 de euro. Cine trebuie sa o plateasca? Statul roman, adica noi toti. Pentru vina cui?

Cine era procuror sef DNA in 2009? Daca nu ma insel cumva, dl Daniel Morar, de-abia reinvestit dupa ce toata societatea civila s-a opintit pentru reconfirmarea in functie a domniei sale, fara procedura de selectie. La vremea aceea, cei care vor acum procedura pentru dna Kovesi nu auzisera de asa ceva. Si uite ce belea se intampla chiar sub mandatul dlui Morar.

Acum dl Morar este judecator la Curtea Constitutionala. Nu cred sa-i ceara nimeni socoteala pentru 4.500 de euro. Pata o sa cada pe institutie, adica pe DNA, pe acest DNA pe care eu vad ca dl Morar il lasa cu tot mai putine instrumente de actiune. Acelea declarate neconstitutionale intr-un Cod de Procedura Penala pe care dl Morar l-a socotit foarte bun, deci si constitutional, inteleg, cand l-a avut spre studiu inainte de adoptare.

Nu cred ca mai e un real secret pentru nimeni ca dl Morar a fost un sustinator, chiar cel mai vehement din informatiile mele, al declararii neconstitutionale a art. 142 al 1 din Codul de Procedura Penala, cel cu interceptarile.

Nu ii voi jigni dlui Morar profesionalismul, suspectandu-l ca nu e constient ce efecte devastatoare are aceasta decizie nu pentru SRI, care va pastra tot ce il intereseaza fix ca pana acum. Ci pentru parchete, inclusiv pentru DNA.

Pentru trecut, exista un mare risc de revizuire a multor condamnari definitive si un risc la fel de mare de distrugere a multor probe din dosare in curs de judecare. Pentru viitor, exista riscul ca, pana la dotarea parchetelor cu ce le trebuie, adica investitii masive si chiar schimbari de sediu, sa nu mai poata fi facute interceptari in baza mandatelor emise de judecator.

Si, totusi, din informatiile mele, desi o parte dintre judecatori au realizat dezastrul si cauta o motivare care sa-l diminueze, dl Morar lupta pentru solutia extrema, aceea care sa arda pamantul si in fata, si in urma.

M-am uitat putin pe stirile despre dosarul Popoviciu si ce credeti ca am gasit? Interceptari. Facute de cine? De SRI, pentru ca din 2008 nu mai are altcineva nici dreptul legal si nici tehnica necesara sa se conecteze la operatori. Presupun ca dl Morar socotea constitutionala prezenta SRI in partea tehnica a anchetei penale ca altfel ar fi vorbit de atunci. Ar fi respins interceptari neconstitutionale si in dosarul Voicu, ma gandesc, si in multele alte dosare ale DNA.

Si daca tot suntem curat constitutionali nu vad niciun motiv pentru care Ministerul Finantelor nu ar face o actiune in regres impotriva dlui Morar in cazul Popoviciu pentru cei 4.500 de euro. Sau poate se duce dl fost procuror sef DNA singur la casierie si ii plateste.

Lasand ironia amara la o parte, pentru mine ceea ce face acum dl Morar este o mare tristete. Eu cred ca domnia sa a facut un lucru foarte important pentru Justitia din Romania, a destelenit un drum, a construit o institutie, cu problemele inerente ale inceputului. Si la fel ca un parinte care isi vede copilul crescand, mi s-ar parea normal ca indiferent de aversiuni personale sa nu ii faca rau.

Nimeni nu e perfect, nimeni nu e scutit de eroare, nimeni nu are numai succese. Si nimeni nu ar trebui sa arunce cu bolovani in urma. Unul ar putea sa-i ricoseze inapoi, in plina figura.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”