EXPLOZIV/Doi JUDECĂTORI se RETRAG din organizație după ce UNJR a criticat-o pe Camelia Bogdan

EXPLOZIV/Doi JUDECĂTORI se RETRAG din organizație după ce UNJR a criticat-o pe Camelia Bogdan

Judecatorii George Matei si Anamaria Tranca, de la Curtea de Apel Bucuresti, au decis sa se retraga din Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, dupa ce, in urma unei sedinte a CSM, asociatia profesionala a ales sa o critice pe judecatoarea Camelia Bogdan, in loc sa o apare in cazul unui linsaj mediatic, scrie News.ro.

George Matei este judecatorul care a admis contestatia in anulare formulta de DNA in dosarul Mariana Rarinca, astfel ca aceasta a ramas cu o pedepasa definitiva de trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul santajarii Liviei Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Tot el l-a condamnat pe omul de afaceri galatean Catalin Chelu la sase ani inchisoare si a decis, in premiera,condamnarea unui spital la plata a 125.000 de euro rudelor unui pacient, deoarece unitatea nu avea rezerva de sange pentru o operatie banala, iar pacientul a decedat, precizeaza news.ro.

Anamaria Tranca l-a condamnat la sapte ani si opt luni de inchisoare pe Constantin Nicolescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Arges, si a dispus arestarea preventia a lui Dan Diaconescu, iar in prezent il judeca pe presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu.

"Apreciez ca interesele mele nu sunt nici pe departe de UNJR, in conditiile existentei unor derapaje ale Uniunii in iesirile publice, militarea pentru teme cu conotatie politica si o luare de pozitie absolut nefericita in cazul sedintei CSM din 24.03.2016 referitor la care UNJR a inteles sa formuleze critici la adresa unui coleg magistrat care doar incerca sa se apere in cazul unui linsaj mediatic. Imi exprim profundul regret ca nu am parasit mai devreme asociatia dumneavoastra", se arata in cererea transmisa prin fax catre UNJR de judecatorului George Matei.

Surse judiciare au precizat ca si judecatoarea Anamaria Tranca a parasit asociatia profesionala condusa de Dana Garbovan, fara a explica motivele.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a condamnat, vineri, atitudinea judecatoarei Camelie Bogdan, care in fata membrilor CSM, "in sustinerea cererilor de recuzare, a formulat insinuari despre presupuse fapte cu privire la care ea insasi sustine ca nu are dovezi si a reluat acuzatii din presa dovedite ca nefondate. Mai mult decat atat, invocandu-se o situatie particulara dintr-un dosar de catre judecatorul care l-a solutionat in fond, este pusa sub semnul intrebarii solutia pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin sustineri de genul ca aceasta instanta 'admite cai de atac inadmisibile'".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria