EXPLOZIV/Marian Munteanu ASOCIAT cu un personaj internat la psihiatrie, liderul fasciștilor români și un agent al Moscovei

EXPLOZIV/Marian Munteanu ASOCIAT cu un personaj internat la psihiatrie, liderul fasciștilor români și un agent al Moscovei

Marian Munteanu, încă, la această oră, candidatul PNL la Primăria Capitalei, este asociat într-o organizație cu celebrul Stegar Dac, liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, dar și cu Dan Puric, care apare pe celebra listă a prietenilor Rusiei în România, scrie  Flux24 .

Noua Dreaptă este o organizație de tip fascist care își asumă moștenirea Mișcării Legionare.

În ianuarie, Marian Munteanu a apărut în componența unui așa numit Grup pentru România, care critică integrarea europeană pentru că ”globalismul european, aşa cum ni se propune şi ni se impune, este de fapt un pretext de anihilare a valorilor naționale şi, în ultimă instanță, a identității etnice în totalitatea ei (…)Sabotarea identității naționale este o formă disimulată de imperialism şi neocolonialism prin care, cu un vast arsenal financiar modern (în speță, băncile) ni se confiscă lent suveranitatea atât de greu câştigată. Conştientizarea identității naționale este (şi a fost) cea mai redutabilă formă (şi forță) de rezistență împotriva acestei agresiuni perfide”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro. 

Între membrii fondatori ai GPR se numără Stegarul Dac Cezar Avrămuță, cel internat la psihiatrie după ce a vrut să se arunce de pe Casa Radio, Dan Puric, celebrul economist Constantin Cojocaru, ori Tudor Ionescu, foarte probabil liderul partidului de sorginte legionară ”Noua Dreaptă”. 

De altfel pe pagina de facebook a Grupului pentru România la una din pozele de copertă apare așa numitul Stegar Dac conducând masele spre „Revoluție”. 

Dacă marele proiect de reformare din temelii a țării de către Marian Munteanu se bazează pe Stegarul Dac, pe liderul Noii Drepte ori pe Dan Puric, ne-am cam lămurit cum e cu personajul, mai scrie Iacob.

RISE Project: Oamenii Noii Drepte

Sunt puțini, vocali și repetă cam aceleași idei. Se îmbracă în haine militare, dar defilează cu icoane. Îl iubesc pe Dumnezeu, dar îi urăsc pe refugiații de război. Spun că-și apără țara, dar unii dintre ei i-au încălcat legile.

Ei sunt Noua Dreaptă. Acum, partid politic. Îi știți de pe stradă, acolo unde, periodic, un grup de tineri inspirați de doctrina legionară își caută identitatea răzvrătindu-se împotriva ungurilor, homosexualilor și imigranților, atunci când nu sunt răsculați unii împotriva altora.

Documentarul RISE urmărește organizația timp de 15 ani, de la înființare până în prezent, iar cronologia surprinde portretele unor membri marcanți. Printre orgolii personale și amenzi pentru încălcarea legilor discriminării, Noua Dreaptă a găsit resurse să se extindă în mai toate reședințele de județ, trecând chiar și Prutul în 2009. Resursele lor au venit de la niște afaceriști controversați.

Câțiva membri fondatori s-au supărat și au plecat din organizație. Alții s-au rătăcit în teorii ale conspirației sau în diverse activități penale, cum ar fi pornografia infantilă sau escrocheriile financiare. Cei care au rămas se pregătesc acum pentru prima lor competiție electorală.

RISE Project  vă spune povestea oamenilor din spatele mișcării.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia