EXPLOZIV/Omar Hayssam, declarație de DRAGOSTE pentru SRI!

EXPLOZIV/Omar Hayssam, declarație de DRAGOSTE pentru SRI!

„Buna ziua, Vreau sa ii multumesc Serviciului Roman de Informatii pentru munca colosala depusa ca noi si copii nostri sa traim in pace si siguranta. Apreciez corectitudinea cu care trateaza problemele respectand legea si demnitatea omului. Vreau sa multumesc Serviciului Roman de Informatii ca astazi a lamurit pentru intotdeauna ca Omar Hayssam nu este terorist, intrucat chiar reprezentantul SRI a declarat in fata comisiei ce tine de Autoritatea Nationala de Cetatenie ca SRI nu a zis niciodata ca Omar Hayssam este terorist si nu a fost facut terorist. Lucrul care ma bucura din toata inima ca a exprimat aceasta concluzie si realitate.”, a scris vineri Omar Hayssam pe contul său de Facebook! 

Asta, în ziua în care, la cererea SRI, i-a fost retrasă, definitiv, cetățenia română! Dealtfel, în postarea sa, fostul om de casă al PSD, prințul privatizărilor pe sub mână al regimului Năstase, are grijă să mai apere o dată reputația SRI: „Referitor la sesizarea facuta de SRI la Autoritatea Nationala de Cetatenie este strict procedurala care o impune legea si indiferent de rezultat, sunt si voi fi cetatean Roman cat voi trai, pentru ca am crescut in Romania de la varsta de 18 ani, aici am invatat, aici m am casatorit, copii si sotia mea sunt Romani.”

Comisia din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) a decis, vineri, că se impune ca lui Omar Hayssam să îi fie retrasă cetăţenia română, raportul fiind trimis spre aprobare preşedintelui ANC. 

Sesizarea privind retragerea cetăţeniei române a lui Omar Hayssam a fost înaintată de Serviciul Român de Informaţii, având ca temei articolul 25 din legea 21/1991, litera d), potrivit căruia cetăţenia română se poate retrage persoanei care "este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârşit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională".

"Urmare a dezbaterii sesizării, comisia a constatat îndeplinirea condiţiilor legale de retragere a cetăţeniei şi va înainta preşedintelui ANC propunerea sa motivată. În baza raportului primit, acesta din urmă va analiza, la începutul săptămânii viitoare, îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege şi va emite un ordin în acest sens", se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineaţă, la sediul ANC pentru a îşi exprima opinia în legătură cu sesizarea Serviciului Român de Informaţii privind retragerea cetăţeniei.

Omar Hayssam trebuie să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare, pedeapsa rezultată în urma contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare, în una dintre cauze fiind condamnat pentru terorism.

Sirianul a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?