EXPLOZIV/Penalul, DEZVĂLUIRI despre Orban: În MAXIM 3 zile, direct la RĂCOARE! Chiar, de ce „TACE” DNA?

EXPLOZIV/Penalul, DEZVĂLUIRI despre Orban: În MAXIM 3 zile, direct la RĂCOARE! Chiar, de ce „TACE” DNA?

Penalul susţine, într-o postare pe Facebook, că Ludovic Orban, pe vremea când era ministru al Transporturilor, a semnat documente în cazul şoselei Transalpina care au dus la prejudicierea statului cu 250 de milioane de euro. Lucru despre care am scris și noi pe Comisarul.ro de două ori în ultimul an de zile. 

Sinteza raportului Corpului de control în cazul Transalpina

Reacția Penalului a fost generată de o intervenţie a liberalului Ludovic Orban la postul B1TV, în care a afirmat că, în timpul mandatului lui Victor Ponta în fruntea Executivului, Corpul de Control al Guvernului a făcut o plângere la DNA cu privire la construcţia şoselei Transalpina, pentru lucrări efectuate în timpul ministeriatului său.

Orban a precizat că nu a fost chemat la DNA, dar se va prezenta în cazul în care procurorii îi vor cere acest lucru.

Declaraţiile lui Ludovic Orban au provocat o reacţie, pe Facebook, a lui Ponta, care afirmă că plângere penală a fost făcută de Corpul de Control al Guvernului în baza unei activităţi de cercetare de câteva luni, după o anchetă care a pornit de la "imposibilitatea recepţionării lucrărilor" la şoseaua Transalpina.

"E absolut normal - pe cine interesează un prejudiciu pentru statul român de 250 milioane de euro?!? Un fleac!", scrie Ponta, pe Facebook.

Fostul premier susţine că, în baza unor documente "aprobate personal de domnul ministru Orban", a fost semnat şi contractul cu Romstrade "fără licitaţie", cu două săptămâni înainte ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobaţi de Guvernul de la acea vreme. "Adică cea mai directă şi clară ilegalitate pentru care orice funcţionar ajunge în maxim 3 zile direct la răcoare", scrie Ponta.

Acesta ironiează PNL pentru că a "înţeles mesajul străzii" şi a pus drept candidat pentru Primăria Capitalei "un politician nou şi fără pete". "Păi Buşoi era cam de 10 ori mai bun", conchis, ironic, Ponta.

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a fost ministru al Transporturilor în perioada 2007-2008, în timpul Guvernului Tăriceanu.

Postarea Penalului

„Eu nu am facut nicio plangere penala - a facut Corpul de Control in baza unei activitati de cercetare de cateva luni si un Raport bazat pe sute de documente!!! Iar ancheta a pornit de la imposibilitatea receptionarii lucrarilor!!!
Dar e absolut normal - pe cine intereseaza un prejudiciu pt Statul Roman de 250 milioane de Euro?!? Un fleac !
Si pe cine intereseaza faptul ca in baza documentelor aprobate personal de Dl Ministru Orban s-a semnat contractul cu Romstrade ( firma Dlui Iordache) , evident fara licitatie, cu doua saptamani INAINTE sa se aprobe de catre Guvern indicatorii tehnico-economici ( adica cea mai directa si clara ilegalitate pt care orice functionar ajunge in maxim 3 zile direct la "racoare")!
Da, iata ca PNL a inteles "mesajul strazii" si a pus candidat la Bucuresti un politician nou si fara pete, un tanar imaculat!!! Pai Busoi era cam de 10 ori mai bun.”



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…