EXPLOZIV/PSD, încă o ACADEMIE FĂCĂTURĂ! ȘANDRAMAUA este condusă de fostul PROPRIETAR Gelsor, Ioan Chelaru!

EXPLOZIV/PSD, încă o ACADEMIE FĂCĂTURĂ! ȘANDRAMAUA este condusă de fostul PROPRIETAR Gelsor, Ioan Chelaru!

Doar 164 de români sunt membri ai Academiei Române. Prin lege şi statut Academia Română, poate avea un număr maxim de 181 membri titulari şi corespondenţi şi 135 membri de onoare din care cel mult 40 din ţară, în prezent având 164 de membri (84 membri titulari, 80 membri corespondenţi) și 135 de membri de onoare (37 membri de onoare din ţară şi 98 membri de onoare din străinătate). Văzând ei așa, parlamentarii noștri care și-au dat pensii speciale, vor să se facă din mineri ambasadori, și-au înființat și niște Academii paralele cu Academia Română, să fie și ei academicieni și să-și ia indemnizații ca și cei autentici. Păi nu reprezintă ei puterea poporului? Nu poporul i-a pus să facă legi? Și fac, pentru ei.

Așa s-a înființat și Academia de Științe Juridice din România prin Legea 139/2015. 17 deputați au inițiat legea prin care se înființează AȘJR. Consiliul Legislativ în avizul său atrăgea atenția inițiatorilor că „Statutul noii Academii este incert” și că Academia nu este „continuatoarea sau legatara vreunei persoane juridice deja existente”. Așa că hop-țop, Comisia Juridică condusă de turnătorul la Securitate Bratosin (în buletin Ciprian Nica) și cu infractorul Anghel Stranciu condamnat la închisoare, au băgat rapid un amendament prin care „Academia  de  Ştiinţe  Juridice  din România este continuatoarea în drepturi şi preia tradiţiile ştiinţifice ale Academiei de Ştiinţe Morale şi Politice, înfiinţată în anul 1939.” Zis și făcut. Legea a trecut, a fost promulgată de președintele Iohannis și în 16 decembrie este ales președinte al AȘJR, „academicianul” Ioan Chelaru, senator PSD. Conform legii, AŞJR „reuneşte personalităţi ştiinţifice reprezentative din domeniul ştiinţelor juridice, cu o înaltă ţinută morală, care s-au distins prin activităţile depuse, se bucură de recunoaştere naţională sau internaţională şi au contribuit la dezvoltarea ştiinţelor şi culturii juridice.”

Ia să vedem cu ce s-a remarcat Ioan Chelaru, fost avocat în Roman și cel care a cumpărat de la Vântu în plin scandal FNI Grupul Gelsor pentru ca Vântu să păstreze banii furați de la români.

A  fost avocatul escrocului Radu Timofte fost șef SRI vreme de 6 ani, „decorat” post-mortem cu titlul de infractor de Înalta Curte care a constatat că acesta furase de la statul român obligându-i pe urmașii acestuia să returneze banii moșteniți de la fostul șef SRI.

Chelaru se bucură și de „recunoaștere internațională”: CEDO a condamnat România în cauza Dalban, a cărui condamnare la Tribunlaul Neamț a obținut-o chiar Chelaru.

Regretatul ziarist, bătăiosul Ionel Dalban dezvaluia, în 1992-1993, în revista sa de investigații "Cronica romașcană" comiterea unor ilegalități de proporții la IAS Roman. Timofte, deputat PSDR la acel moment, a folosit ilegal o Dacie a IAS-ului. Ulterior, a folosit un SUV dat de SOV. Menționăm că Timofte a rămas escroc până în ultima clipă a vieții sale. Dalban a scris despre Dacia folosită ilegal de Timofte. Chelaru, avocatul și prietenul drag al politicianului s-a pus pe treabă și în justiția mega-coruptă de atunci a obținut condamnarea penală a ziaristului Dalban deși toți știau că Timofte folosea Dacia IAS-ului. Ba mai mult a obținut și plata de către ziarist a sumei de 300.000 de lei cam cât două apartamente cu două camere în centrul Bucureștiului și interdicția ca Dalban să mai practice meseria de jurnalist pe perioadă nedeterminată.
Așadar ținuta morală a lui Chelaru este intactă până aici: justiția nemțeană făcuse dreptate pentru politicianul jignit abominabil de ziaristul Dalban.

Dalban suferea îngrozitor după sentință și era umilit de nesimțitul Timofte și de prietenii săi în mod repetat. Dalban moare în 1998 iar în 1999, ce să vezi, CEDO finalizează cauza Dalban versus România făcându-i acestuia dreptate post-mortem: văduva Dalban a încasat de la statul român 20.000 de franci.

Deci să recapitulăm ce a decis justiția post-mortem: Dalban=erou (astăzi toți ziariștii europeni folosesc în apărarea lor cauza Dalban versus România) iar Timofte=infractor.

Așa că ținuta morală a lui Chelaru nu numai că nu e înaltă dar lipsește cu desăvîrșire.

Fapt confirmat și în anul 2000 când în plin scandal FNI când Vântu urma să fie arestat, Chelaru cumpără fictiv Grupul Gelsor pe care îl înstrăniează câteva luni mai târziu către două off-shore-uri cipriote de care spune că nu-și mai amintește cine erau patronii. Nu-i nimic, au dovedit procurorii Horia Șelaru, Marius Iacob și Codruța Kovesi că erau ale lui Vântu iar procesele se vor termina în maxim două-trei luni cu condamnări grele.
Menționăm că fotografia nu este trucată. Chiar așa se îmbracă proaspătul „academician” Ioan Chelaru.  Alexandru Panait/Curentul





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu