EXPLOZIV/Rusia SĂRBĂTOREȘTE azi, la București, ANEXAREA Crimeii

EXPLOZIV/Rusia SĂRBĂTOREȘTE azi, la București, ANEXAREA Crimeii

Rusia sărbătorește azi la București anexarea Crimeei. Evenimentul va avea loc la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură și are loc înainte cu câteva zile ca Moscova să aniverseze doi ani de la anexarea Crimeei.

Cu acest prilej va fi lansată cartea „Crimea schimbă lumea” a jurnalistului Corneliu Vlad, în prezent comentator la ziarul Curentul.

În cadrul aceluiaşi eveniment va fi difuzat şi filmul „Crimea. Drumul către casă”. Filmul este considerat unul de propagandă al Kremlinului. De altfel filmul prezintă și un interviu cu președintele rus, Vladimir Putin, scrie Flux24.

Regizorul documentarului „Crimeea. Drumul spre casă”, Andrei Kondaşov, şi unul dintre producătorii acestui film, Dmitri Kiselev, considerat şi propagandistul Kremlinului, au interdicție de a intra în Republica Moldova, unde de asemenea s-a încercat prezentarea filmului, dar a fost anulat.

Dmitri Kiselev este directorul general al postului „Russia Today”.

Filmul propagandistic a fost difuzat în premieră, la data de 15 martie 2015, de postul de televiziune Rossia 1. Prezentarea publică a filmului a făcut parte din seria de acțiuni organizate de Federația Rusă cu prilejul împlinirii unui an de la ocuparea peninsulei Crimeea.

În varianta originală, filmul se intitulează „Крым. Путь на Родину”, ceea ce înseamnă “Crimeea. Calea spre patrie” sau “Drumul spre casă”.

Producția cinematografică include și două interviuri cu președintele Vladimir Putin.

În interviuri, liderul de la Kremlin confirmă că a supervizat fuga din Ucraina și adăpostirea în Rusia a fostului președinte, filorus, al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

De asemenea, Putin confirmă că a ordonat forțelor militare ruse să ocupe Crimeea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României