EXPLOZIV/Soții Traian și Maria Băsescu au depus cerere de CETĂȚENIE MOLDOVENEASCĂ!

Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, au depus cereri oficiale pentru a obtine cetatenia Republicii Moldova, potrivit serviciului de presa al Presedintiei Republicii Moldova, citata de Radio Chisinau. Informatia a fost confirmata pentru Comisarul.ro de surse din PMP. Reamintim ca circa 500.000 de cetateni moldoveni au si cetatenie romana, iar voturile lor ar putea fi o resursa electorala importanta pentru Basescu la alegerile locale si parlamentare din acest an.

Traian Basescu si sotia au depus cereri pentru dobandirea cetateniei in baza articolului 24, alineatul doi din legea cetateniei moldovene (legea 1024/2000), prevedere care suna astfel:

În interesele republicii şi în cazuri excepţionale, cetăţenii unor alte state pot deveni şi cetăţeni ai Republicii Moldova, prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova, dacă nu cad sub incidenţa art.20 lit.a)-d).

Intrebati in legatura cu durata procedurii prin care un cetatean strain poate dobandi cetatenia moldoveana, reprezentantii Presedintiei de la Chisinau au declarat ca procedura poate dura un an, dar in cazul lui Traian Basescu "cererea va putea primi prioritate la Presedintie daca va primi avizele mai repede de la institutiile care o vor analiza".

Reamintim ca Traian Basescu a declarat in mai multe randuri ca vrea sa devina cetatean al Republicii Moldova. El s-a remarcat pe durata celor doua mandate pentru atentia pe care a acordat-o Republicii Moldova, fiind un promotor al acordarii cetateniei romane pentru sute de mii de moldoveni, precum si acordarea de zeci de mii de burse de studiu.

Au existat in trecut zvonuri potrivit carora Traian Basescu ar viza o candidatura la presedintia Republicii Moldova, dar Constitutia tarii arata ca nu are dreptul de a fi ales presedinte cel care nu a locuit pe teritoriul tarii cel putin zece ani.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere