EXPLOZIV/Spionii de la Black Cube aruncă RAHAT în VENTILATOR în presa din Israel. Ce spun despre „Țarina Anticorupției”

EXPLOZIV/Spionii de la Black Cube aruncă RAHAT în VENTILATOR în presa din Israel. Ce spun despre „Țarina Anticorupției”

Firma acuzată de spionaj în scandalul Kovesi contraatacă prin intermediul presei israeliene și aruncă rahat în aspirator, susținînd că a descoperit dovezi foarte serioase privind corupția din guvernul și din structurile din România.

Compania israeliana Black Cube afirma ca cei doi angajati ai sai care au fost arestati in Romania sub acuzatia de spionare a comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi facusera "descoperiri semnificative" in timp ce anchetau cazuri de "coruptie grava" in "guvernul roman si in agentiile sale".

Firma Black Cube a confirmat arestarea a doi dintre angajații săi la București, potrivit unor declarații date pentru ”The Times of Israel” , dar neagă vehement orice încălcare a legii și spune că acuzațiile la adresa acestora sunt false.

Compania afirmă că a fost angajată – fără a preciza și de cine – pentru a strînge dovezi despre corupția din interiorul guvernului României și din agențiile sale. ”Fraza-cheie e următoarea: ”În timp ce îndeplineau această sarcină, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au făcut descoperiri semnificative”.

”Nu are sens să mai precizăm că toți angajații Black Cube respectă legislația locală la virgulă, iar acuzațiile împotriva lor sunt nefondate și nereale. Avem deplină încredere că adevărul va ieși la iveală și amîndoi vor fi eliberați în siguranță spre a reveni acasă în următoarele zile” mai spun oficialii firmei pentru publicația israeliană care, de remarcat, o numește pe Kovesi, ironic, ”Țarina Anticorupției”.

Pe site-ul companiei israeliene se precizeaza ca Black Cube foloseste "experti foarte experimentati si formati in elita militara a Israelului sin in unitatile de informatii ale guvernului", se mai arata pe site-ul companiei.

Fostul director al Mossad Meir Dagan a fost presedinte onorific al Black Cube pana la moartea sa, care a avut loc luna trecuta.

Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi angajati ai firmei israeliene arestati preventiv in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail, informeaza DIICOT. Weiner Ron si Geclowicz David au fost retinuti pe data de 3 aprilie, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

"A fost o incercare nereusita de intimidare", a fost prima reactie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”