Exportatorii turci sunt pregătiți să asigure cererea de alimente și apă din partea Qatarului

Exportatorii turci sunt pregătiți să satisfacă cererea de alimente și apă din partea Qatarului, ceea ce i-ar permite acestei țări să evite o penurie de alimente în contextul actualei crize diplomatice din Golf, a declarat miercuri șeful Adunării Exportatorilor Turci (TIM), Mehmet Buyukeksi, transmite Reuters.

Buyukeksi a afirmat că exportatorii turci sunt gata să acopere nevoile de alimente și apă ale Qatarului după ce Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au decis să taie și legăturile comerciale cu Doha.

Un oficial guvernamental din Qatar afirmase că autoritățile de la Doha discută cu Iranul și Turcia despre asigurarea necesarului de alimente și apă pentru populația qatareză.

Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Yemen și-au întrerupt luni relațiile diplomatice cu Qatarul pentru presupus sprijin acordat islamiștilor și Iranului. Celor cinci țări li s-au alăturat marți Libia și Maldive, aceasta fiind cea mai gravă criză din regiunea Golfului Persic după campania militară din 1991 condusă de SUA în Irak.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata