Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo - de miercuri, la Muzeul Naţional de Artă

Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo - de miercuri, la Muzeul Naţional de Artă

Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo se va deschide, miercuri, de la ora 11,00, la Muzeul Naţional de Artă al României.

"Este al treilea an în care organizăm, alături de Fundaţia Eidos, expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo la Muzeul Naţional de Artă al României. Susţinem ideile, mesajele şi, mai ales, dorim să transmitem împreună emoţiile - elemente ce încadrează şi definesc fotografia. Oferim publicului nu doar fragmente de realitate imediată, ci, mai degrabă, secvenţe din viaţa noastră, într-un context ce marchează social, sanitar şi spiritual întreaga omenire. Expoziţia din acest an va fi martorul în imagini a prezentului şi va scrie istorie", a afirmat Cristina Verona Tobi, manager interimar al MNAR, potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES.

Potrivit organizatorilor, 4.282 de fotografi din 125 de ţări au înscris anul acesta la World Press Photo 73.996 de fotografii, dintre aceştia doar 44 de fotografi ajungând în selecţia finală a juriului.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 11,00 - 17,00.

Evenimentul din Bucureşti este organizat de Fundaţia Eidos şi face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Vizitatorii sunt rugaţi să sprijine eforturile organizaţiei de a limita răspândirea şi contractarea virusului SARS-CoV-2, prin respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”