Faceți voi diferența! În primele 6 luni ale anului, Polonia a CUMPĂRAT 100 de tone de aur! În aceeași perioadă, Guvernul PSD a ÎMPRUMUTAT 8 miliarde de euro!

Faceți voi diferența! În primele 6 luni ale anului, Polonia a CUMPĂRAT 100 de tone de aur! În aceeași perioadă, Guvernul PSD a ÎMPRUMUTAT 8 miliarde de euro!

Faceți voi diferența! În primele 6 luni ale anului, Polonia a CUMPĂRAT 100 de tone de aur! În aceeași perioadă, Guvernul PSD a ÎMPRUMUTAT 8 miliarde de euro! Pentru pensii speciale și acoperirea furtișagurilor!

Nouă bănci centrale și-au majorat rezervele în prima jumătate a anului cu cel puțin o tonă, dintre acestea remarcându-se Polonia, cu o remarcabilă achiziție în cel de-al doilea trimestru, de 100 de tone. Aceasta este cea mai importantă achiziție făcută pe piața aurului din 2009, când India a cumpărat 200 de tone de la FMI, relatează Mediafax.

Conducerea băncii naționale poloneze spune că decizia de majorare a rezervei de aur de la 228,6 tone, printr-o achiziție de 25,7 tone în 2018 și cea de 100 de tone în 2019 este o decizie strategică, care va fi însoțită și de repatrierea a circa jumătate din aurul depozitat la Bank of England în Londra. Polonezii spun că aurul este cea mai credibilă rezervă și un furnizor de încredere care diluează riscurile geopolitice. Mișcarea a adus Polonia de pe locul 34 pe locul 22 în topul mondial al deținerilor de aur ale băncilor centrale și pe locul 11 în Europa, de pe locul 15.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia