Fălcoi (USR): Propunerea ministrului Dan de avansare a colonelului Paraschiv, o sfidare a oamenilor gazaţi şi bătuţi pe 10 august

Fălcoi (USR): Propunerea ministrului Dan de avansare a colonelului Paraschiv, o sfidare a oamenilor gazaţi şi bătuţi pe 10 august

Senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi a declarat vineri, la Timişoara, că propunerea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l avansa pe colonelul Cătălin Paraschiv la gradul de general reprezintă "o sfidare la adresa miilor de oameni gazaţi şi bătuţi" la mitingul Diasporei, din 10 august, din Capitală.

"Am avut parte de o sfidare cum rar se poate vedea, la adresa miilor de oameni gazaţi şi bătuţi în 10 august. Mă refer la propunerea ministrului Carmen Dan de avansare a colonelului Cătălin Paraschiv la grad de general. Nu credeam că nesimţirea poate merge până acolo", a afirmat Nicu Fălcoi, într-o conferinţă de presă.

Senatorul USR a subliniat că decizia finală îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis şi şi-a exprimat speranţa că acesta nu va accepta avansarea, cel puţin până la finalizarea anchetei de către Parchetul Militar.

"Decizia finală îi aparţine preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi sper că acesta nu va accepta avansarea la gradul de general a unui astfel de personaj, cel puţin până nu se încheie ancheta Parchetului Militar, legată de evenimentele care au avut loc în 10 august", a spus parlamentarul USR.

În altă ordine de idei, Nicu Fălcoi şi-a exprimat totala dezaprobare vizavi de faptul că în Anul Centenarului a existat intenţia de a se vinde la fier vechi primul vas de luptă intrat în dotarea Marinei Militare Române, după Marea Unire de la 1918.

Acesta susţine că în urma intervenţiei sale Ministerul Apărării Naţionale a anunţat public că a oprit vânzarea acestui vas.

"Am făcut, de asemenea, o cerere către ministrul Culturii pentru a fi clasificată această Canonieră 'Locotenent Comandor Eugen Stihi', vas de luptă intrat în dotarea Armatei Române în 1920 şi construit în 1916, la Paris. Sper din tot sufletul ca acest vas să se transforme într-un muzeu. (...) Voi face tot ce-mi stă în putinţă să se întâmple acest lucru, astfel încât una dintre părţile de istorie a neamului nostru şi a Armatei Române să nu fie topită", a declarat Nicu Fălcoi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!