Fanii Sepsi explică scandalul de xenofobie: Motivul din spatele comportamentului suporterilor olteni

Fanii Sepsi explică scandalul de xenofobie: Motivul din spatele comportamentului suporterilor olteni

Superliga românească ne-a oferit, în weekend, prima partidă încheiată de arbitru din cauza scandărilor xenofobe din tribune. Sepsi – U Craiova 1948, meci disputat la Sfântu Gheorghe, s-a oprit definitiv, la scorul de 0-0, după ce arbitrul Andrei Chivulete a parcurs, treptat, etapele dinaintea unei astfel de decizii.

Și, totuși, de ce galeria oltenilor a continuat cu scandările xenofobe, deși după prima oprire a partidei și apoi reluarea meciului, era evident că urmează oprirea jocului, conform regulamentului? Mai mult, aproape sigur, o singură echipă va avea de suferit după acest scandal: Craiova lui Mititelu. Care, foarte probabil, va pierde acest meci cu 0-3 la masa verde.

Contactată de Gazeta Sporturilor , galeria celor de la Sepsi, obișnuită cu scandările xenofobe ale oaspeților, a avut, totuși, o explicație pentru ce au făcut oltenii, la Sfântu Gheorghe. Fanii covăsnenilor sunt de părere că acest episod a fost, de fapt, o continuare a războiului suporterilor olteni cu finanțatorul echipei, Adrian Mititelu.

Poziția galeriei clubului Sepsi

*Credem că ar trebui să fie și un moment de sănătate din punct de vedere social, de normalitate sportivă, în care se respectă un regulament unanim valabil și acceptat. Și sperăm să mai fie astfel de momente, la orice meci în care se scandează împotriva oricărei etnii care este parte integrantă, din naștere, a societății acestei țări.

*Pe de altă parte, nu avem mai mult de comentat referitor la cele întâmplate la meciul de ieri decât că banner-ul afișat de galeria celor de la Craiova la începutul meciului indica destul de clar că ei au proiectat un conflict al lor cu patronul clubului asupra meciului și asupra publicului doritor să vadă o partidă de fotbal, sport curat, nimic altceva.

*Planul lor poate a reușit din punctul lor de vedere, dar i-a căzut victimă și un meci de fotbal, pe care au reușit să-l intercaleze în războiul lor propriu, cu care publicul din Sfântu Gheorghe nu a avut și nu are de-a face. Pentru că în opinia noastră despre acesta este vorba, nu despre «războiul» inventat de ei (a se vedea postarea lor ulterioară meciului) cu care această galerie vrea să mușamalizeze faptele.

*Au fost primiți în Sfântu Gheorghe conform normelor omenești de ospitalitate, așa cum sunt primiți toți, iar ei au ales să murdărească zidul unui bloc din oraș cu un mesaj care nu are nimic cu sportul adevărat și cu disputa fair play de pe teren, dar nici cu susținerea echipei de suflet.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…