„Fapta nu este prevăzută de legea penală/DNA a clasat dosarul liderului PSD Marcel Ciolacu

„Fapta nu este prevăzută de legea penală/DNA a clasat dosarul liderului PSD Marcel Ciolacu

Dosarul in rem privind certificatele de revoluţionar, care îl viza, printre alții, și pe liderul PSD Marcel Ciolacu a fost clasat, deoarece „fapta nu este prevăzută de legea penală”, potrivit unui răspuns oficial al DNA la solicitarea G4Media.ro.

„În cauza disjunsă din dosarul la care faceți referire, la data de 17 martie 2023, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării în conformitate cu prevederile art. 16, lit. b, teza I (“fapta nu este prevăzută de legea penală ….”) din Codul de Procedură Penală.

Precizăm că, în dosarul respectiv s-au desfășurat acte de urmărire penală doar cu privire la faptă (“in rem”), raportat la modalitatea de soluționare a cererilor pentru eliberarea certificatelor de Luptător cu Rol Determinant.

Prin urmare, nicio persoană nu a avut calitatea de suspect sau inculpat”, se arată în răspunsul transmis G4Media.ro de către DNA.

Răspunsul DNA poate fi descărcat de aici.

Context.

În octombrie 2020, DNA i-a comunicat revoluționarului Marian Moroșanu zis ”Ceaușescu” soluția de clasare față de mai mulți revoluționari reclamați de acesta. ”Ceaușescu” susținuse că revoluționarii ar fi dobândit ilegal calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant” în Revoluție și ar fi obținut anumite privilegii financiare care decurg din această calitate.

Deși cea mai mare parte a reclamației lui ”Ceaușescu” a fost clasată, procurorul de caz Mihai Prună a disjuns cercetările față de 12 persoane, printre care și liderul PSD Marcel Ciolacu. Procurorul Mihai Prună este adjunctul șefului Secției a 2-a din DNA de combatere a infracțiunilor asimilate corupției. Este fratele fostului ministru al Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună.

Pe 8 februarie 2023, șeful DNA, Crin Bologa, a declarat, într-un interviu pentru Europa FM, că Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreo cauză, dar nu a clarificat în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de liderul PSD. ”S-au dat și clasări. Nu știu exact. Dacă o să faceți o cerere în scris, sau mâine, sau telefonic, pot să verific. Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva”, a precizat Bologa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…