Fără autonomie, Hong Kong-ul riscă să-şi piardă rolul financiar internaţional (Casa Albă)

Fără autonomie, Hong Kong-ul riscă să-şi piardă rolul financiar internaţional (Casa Albă)

Hong Kong-ul riscă să-şi piardă statutul de centru financiar internaţional în cazul în care China îşi impune controversatul proiect de lege privind securitatea în teritoriu, privându-l astfel de autonomia sa, a avertizat marţi Casa Albă, relatează AFP.

Este ''dificil să ne imaginăm cum Hong Kong-ul poate rămâne o capitală financiară dacă China preia controlul'' în fosta colonie britanică, a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Kayleigh McEnany, dând asigurări că această avertizare provine de la însuşi preşedintele Donald Trump, ''nemulţumit'' de decizia Beijingului de a impune în Hong Kong o lege privind ''securitatea naţională''.

Adunarea Naţională a Poporului chinez a anunţat săptămâna trecută că va studia în următoarele zile o lege privind "protejarea securităţii naţionale" în Hong Kong. Aceasta intenţionează să consolideze "mecanismele de aplicare" în acest domeniu în fosta colonie britanică zguduită în 2019 de proteste împotriva autorităţilor de la Beijing care au avut uneori un caracter violent.AGERPRES/( AS - autor:Violeta Gheorghe, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa foto: The White House/Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!