Fără PRECEDENT! Cei trei foști membri PSD din CCR au vrut să-l facă pe Dragnea PREMIER!

Fără PRECEDENT! Cei trei foști membri PSD din CCR au vrut să-l facă pe Dragnea PREMIER!

Trei judecători - Valer Dorneanu, Marian Enache şi Simona-Maya Teodoroiu - au formulat o opinie separată. Potrivit celor trei judecători, excepţia de constituţionalitate ar fi trebuit admisă din mai multe motive. Toți trei au fost membri PSD! 

„Considerăm că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului trebuia admisă, întrucât sintagma „nu au suferit condamnări penale” cuprinsă în art.2 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, implică aspecte majore de neconstituţionalitate”, arată judecătorii Valer Dorneanu, Marian Enache și Simona-Maya Teodoroiu într-o opinie separată la decizia CCR.

Marian Enache (n. 5 mai 1954) este un fost deputat român ales în județul Vaslui în mai multe legislaturi, pe listele FSN, PDSR și PSD. Actualmente exercită un mandat de 9 ani ca judecător al Curții Constituționale, începând cu anul 2016.

Valer Dorneanu (n. 21 noiembrie 1944) este un politician și jurist român, fost membru al Partidul Social Democrat, fost deputat de Iași în două legislaturi consecutive, între 2000 și 2008. A fost președintele Camerei Deputaților în legislatura 2000–2004, iar începând din martie 2006 până în 2008 a fost vicepreședinte în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Simona Maya Teodoroiu-propusă la CCR de PSD.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…