Fără precedent/Un fost oficial al serviciilor de informații militare americane spune că a demisionat din cauza războiului din Gaza

Fără precedent/Un fost oficial al serviciilor de informații militare americane spune că a demisionat din cauza războiului din Gaza

Un fost oficial al serviciilor de informații militare americane a publicat luni o scrisoare în care le explică colegilor săi de la Defense Intelligence Agency (DIA) că demisia sa din noiembrie s-a datorat de fapt „prejudiciului moral” rezultat din sprijinul SUA pentru războiul Israelului din Gaza și din răul cauzat palestinienilor, potrivit Reuters.

Harrison Mann, un maior al armatei, ar fi primul oficial cunoscut al DIA care a demisionat din cauza sprijinului acordat de SUA Israelului. Un aviator american și-a dat foc în februarie în fața ambasadei Israelului din Washington, iar alți militari au protestat.

Mann a declarat că a păstrat tăcerea cu privire la motivele demisiei sale timp de luni de zile din cauza fricii.

„Mi-a fost teamă. Mi-era teamă că am încălcat normele noastre profesionale. Mi-era teamă să nu dezamăgesc ofițerii pe care îi respect. Teamă că vă veți simți trădați. Sunt sigur că unii dintre voi se vor simți astfel citind acest lucru", a scris Mann într-o scrisoare împărtășită colegilor luna trecută și publicată luni pe profilul său de LinkedIn.

Un oficial DIA a confirmat pentru Reuters că Mann a lucrat în cadrul agenției.

„Demisiile angajaților sunt un eveniment de rutină la DIA, la fel ca și la alți angajatori, iar angajații renunță la posturile lor din orice număr de motive și motivații”, a declarat oficialul, fără a da detalii.

Cazul lui Mann diferă de cel al altor oficiali guvernamentali americani, inclusiv mai mulți oficiali ai Departamentului de Stat, care au deplâns public politica americană în momentul în care au demisionat, în loc să aștepte luni de zile pentru a-și explica plecarea.Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!