Fata din Alep care scria pe Twitter, printre cele mai influente persoane de pe internet (Time)

Bana Alabed, o fetiță siriană în vârstă de opt ani, care a devenit cunoscută pe plan mondial grație mesajelor sale publicate pe Twitter în timpul asediului din Alep, a fost inclusă de editorii revistei Time în rândul celor mai influente persoane de pe internet, alături de scriitoarea britanică J.K. Rowling, cântăreața Rihanna, starleta de reality-show Kim Kardashian și președintele american Donald Trump, informează Reuters.

Sursa foto: REUTERS / Twitter

Revista Time alcătuiește în fiecare an această listă ce include persoane care au o influență globală pe rețelele de socializare și dețin capacitatea de a genera articole în presa internațională.

Ajutată de mama ei Fatemah, care administrează contul @AlabedBana pe Twitter, Bana Alabed a publicat fotografii și înregistrări video ce descriau viața de zi cu zi a compatrioților ei în timpul războiului din Siria. După ce contul ei a fost lansat pe Twitter în septembrie 2016, acesta a ajuns deja la aproximativ 365.000 de admiratori ("followers").

"Nu pot să ies afară din casă din cauza bombardamentelor. Vă rog, nu ne mai bombardați", a scris Bana Alabed în prima zi după ce și-a creat un cont pe această rețea de microblogging, pe 24 septembrie 2016.

"Alep este un oraș foarte bun, dar avem nevoie de pace. Vreau să trăiesc ca un copil, dar, în schimb, acum sunt foarte stresată", a scris ea într-un alt mesaj.

În decembrie, Bana Alabed, care avea pe atunci vârsta de șapte ani, și familia ei au fost evacuate cu succes din partea estică a orașului Alep, ocupată de rebeli, și transportate în Turcia, unde au fost primite de președintele Tayyip Recep Erdogan în palatul prezidențial al acestuia.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

2 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

3 ALERTĂ Proiect de lege scandalos inițiat de Jandarmerie: vrea să interzică acoperirea feței la mitinguri, prec…

4 VIDEO Pofteau și ei la o muie, amărâții! / Echipaj de Poliţie Locală, filmat noaptea cu o prostituată într-o par…

5 LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins Ame…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos