Fauci: Coronavirusul a suferit o mutație care îl face să se răspândească mai repede

Fauci: Coronavirusul a suferit o mutație care îl face să se răspândească mai repede

Noul coronavirus prezintă semne că ar fi suferit mutații într-un mod care ar putea facilita răspândirea sa, a anunțat epidemiologul Casei Albe, Anthony Fauci, citat de Bloomberg.

Cercetări în derulare sugerează că o mutație care a afectat un aminoacid îi permite virusului să se reproducă mai bine și să creeze o încărcătură virală mai mare, două elemente de natură să facă transmiterea sa mai ușoară. Anunțul a fost făcut de Anthony Fauci, epidemiologul Casei Albe, la un eveniment online găzduit de Jurnalul Asociației Medicale Americane.

Există o anumită dispută în legătură cu constatările studiului, care decurg dintr-o examinare in vitro a mutațiilor și nu este clar dacă persoanele care se infectează cu o variantă mai nouă a patogenului ajung într-o stare mai proastă decât cele infectate cu tulpina inițială, a mai arătat Fauci.

Veștile privind o posibilă mutație care să accentueze răspândirea vin în contextul creșterii numărului de cazuri la nivel global. În SUA, mai multe state americane își reconsideră eforturile de redeschidere a economiilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Două femei, una frumoasă, una...

2 Așa o fi?

3 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

4 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

5 Hopa! Ciolacu, reacție isterică după declarațiile lui Rareș Bogdan! Vrea să acopere scandalul cu pesedistul de…