FBI publică o anchetă veche asupra lui Bill Clinton

FBI publică o anchetă veche asupra lui Bill Clinton

Biroul Federal de Investigații (FBI) a produs o nouă surpriză, marți, publicând o veche anchetă asupra fostului președinte Bill Clinton, cu numai o săptămână înaintea alegerilor prezidențiale de la 8 noiembrie, transmite AFP.

Săptămâna trecută, directorul FBI, James Comey, a surprins cu anunțul unor noi elemente în ancheta privind e-mailurile candidatei democrate Hillary Clinton, o investigație închisă în iulie. Comey este cel care l-a anchetat în anii 1980-1990 pe brokerul Marc Rich, precum și grațierile acordate de soțul actualei candidate, președintele Bill Clinton.

Acuzat de fraude fiscale, Rich urma să fie arestat, dar s-a refugiat în Elveția. Președintele Bill Clinton l-a grațiat în ultima sa zi de mandat, pe 20 ianuarie 2001. Fosta soție a lui Rich, Denise, susținuse financiar campania electorală a președintelui și donase bani viitoarei Fundații Clinton.

FBI a anunțat marți pe Twitter publicarea online a raportului de 129 de pagini asupra lui Bill Clinton, în urma anchetei închise în 2005. La solicitarea agenției France Presse, Biroul a dat asigurări că momentul nu are legătură cu alegerile, ci este conform legii libertății de informare (FOIA). Documentul ar fi fost publicat automat, conform procedurii legale în vigoare, imediat ce a fost desecretizat la termenul prevăzut de FOIA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...