FC Barcelona - Atletico Madrid 2-1, în sferturile Ligii Campionilor

FC Barcelona - Atletico Madrid 2-1, în sferturile Ligii Campionilor

FC Barcelona a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 2-1 (0-1), marți seara, pe Camp Nou, într-un meci din prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Barca s-a impus la capătul unui meci spectaculos, pe care l-a dominat categoric, mai ales în repriza secundă, după ce Fernando Torres (25) a deschis scorul pentru madrileni. Uruguayanul Luis Suarez (63, 74) a reușit ambele goluri ale catalanilor, care și-au supus adversarii la o presiune extraordinară după pauză.

Deținătoarea trofeului a început la cârma jocului și Messi a avut primele încercări ofensive la poarta lui Oblak (5, 13), dar nu a nimerit ținta.

Neymar a creat și el pericol la poarta oaspeților, dar lovitura sa de cap a trimis balonul peste poartă la centrarea lui Dani Alves (19).

Madrilenii, în afara unei apărări ermetice, au încercat raiduri tăioase prin apărarea echipei gazdă, iar în minutul 25 ''vulpoiul'' Torres a speculat o ezitare a lui Pique și a deschis scorul, marcând cu această ocazie primul său gol în Champions League pentru Atletico și al 11-lea împotriva Barcelonei în 15 partide.

Barca a acuzat șocul și Atletico a fost aproape să își majoreze avantajul prin francezul Griezmann (32), dar ter Stegen a respins șutul său.

Nivelul ridicat de adrenalină l-a împins pe Torres să facă un fault asupra lui Busquets și să-și lase echipa în zece oameni (35).

Echipa lui Simeone a fost aproape de gol și după pauză, însă Griezmann nu a ajuns la centrarea trimisă în fața porții (49).

Barcelona a impus apoi o presiune constantă la poarta lui Oblak, existând multe momente în care Atletico s-a apărat cu toată echipa în propriul careu, cu disperare.

Messi nu a reușit golul 500 al carierei nici în minutul 49, când a reluat din foarfecă puțin pe lângă poartă. Peste două minute, Neymar a luat la țintă bara porții lui Oblak. Messi (56) i-a driblat pe Griezmann și pe Saul Niguez, dar șutul său a fost respins de portarul sloven.

Neymar a trimis un șut cu efect, însă mingea a ocolit poarta lui Oblak (62), iar un minut mai târziu s-a restabilit egalitatea, 1-1. Dani Alves a centrat în careu, celălalt fundaș lateral, Jordi Alba, a reluat din voleu, iar mingea a fost trimisă în plasă de Suarez din apropiere (63).

Tot atacantul uruguayan a adus-o pe Barcelona în avantaj (74), reluând imparabil cu capul din centrarea lui Dani Alves (74).

Barca, care a încheiat cu 68% posesie a mingii și a avut 17 șuturi spre poartă, a forțat și al treilea gol, însă nu a mai reușit să își creeze ocazii clare până la final.

Soarta calificării în semifinale se va decide la Madrid, pe 13 aprilie.

FC Barcelona — Atletico Madrid 2-1 (0-1)
Au marcat: Luis Suarez (63, 74), respectiv Fernando Torres (25).
Barcelona, Camp Nou: 88.534 spectatori
Liga Campionilor — sferturi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
FC Barcelona: Marc-Andre ter Stegen — Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba — Ivan Rakitic (Rafinha, 64), Sergio Busquets (Sergi Roberto, 80), Andres Iniesta (căpitan; Arda Turan, 83) — Luis Suarez, Lionel Messi, Neymar. Antrenor: Luis Enrique.
Atletico: Jan Oblak — Juanfran, Lucas Hernandez, Diego Godin, Filipe Luis — Koke, Gabi (căpitan), Saul Niguez (Angel Correa, 90+1) — Yannick Ferreira-Carrasco (Augusto Fernandez, 53), Fernando Torres, Antoine Griezmann (Thomas Partey, 76). Antrenor: Diego Pablo Simeone.

Arbitru: Felix Brych (Germania)
Cartonașe galbene: Torres (29, 35), Koke (33), Busquets (48), Filipe Luís (61), Suarez (70), Griezmann (73), Lucas Hernandez (78), Oblak (79), Mascherano (82), Augusto Fernandez (86).
Cartonaș roșu: Torres (35).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale