FC Viitorul, campioană a României la opt ani de la înființare

FC Viitorul, campioană a României la opt ani de la înființare

FC Viitorul Constanța a câștigat titlul de campioană a României, sâmbătă, la doar opt ani de la înființarea sa de către Gheorghe Hagi, considerat cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor.

Hagi a fondat academia care îi poartă numele în 2009, iar echipa de seniori a promovat în eșalonul de elită în 2012. Cea mai bună performanță a echipei antrenate de Gică Hagi a fost până acum locul 5, ocupat în stagiunea trecută.

Gheorghe Hagi a câștigat în premieră un titlu de campion al României ca antrenor, după ce le-a mai pregătit pe Steaua și pe FC Timișoara. Hagi a preluat efectiv destinele tehnice ale echipei în 2014.

FC Viitorul a încheiat și sezonul regulat pe primul loc al clasamentului, cu un avans de patru puncte față de FCSB.

FC Viitorul a învins-o sâmbătă pe CFR Cluj cu scorul de 1-0, în ultima etapă a sezonului, și a câștigat titlul la egalitate de puncte cu FCSB , pentru că a avut rezultatele directe mai bune în play-off (3-1 și 1-1).

Lotul folosit de Hagi în acest sezon:
portari: Victor Rîmniceanu, Alexandru Buzbuchi;

fundași: Sorin Rădoi, Romario Benzar (căpitan), Bogdan Țîru, Sebastian Mladen, Kévin Boli, Cristian Ganea, Robert Hodorogea, Bogdan Mitache, Cătălin Carp;

mijlocași: Doru Dumitrescu, Carlo Casap, Dragoș Nedelcu, Andrei Ciobanu, Alexandru Cicâldău, Ionuț Vînă, Florin Purece, Neluț Roșu, Pablo Brandan, Ioan Filip, Răzvan Marin, Dani Lopez;

atacanți: Florinel Coman, Alexandru Stoica, Gabriel Iancu, Vlad Morar, George Țucudean, Alexandru Mățan, Aurelian Chițu, Alex Nimely, Florin Cioablă, Vlad Rusu.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?