FCSB - Viktoria Plzen 2-2, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor

FCSB - Viktoria Plzen 2-2, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor

Echipa FCSB și formația cehă Viktoria Plzen au terminat la egalitate, 2-2 (1-1), marți seara, pe Arena Națională din București, în prima manșă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

FCSB a fost condusă de două ori, prin golurile marcate de Michael Krmencik (23) și Jan Kopic (53), dar a revenit de fiecare dată, prin reușitele lui Constantin Budescu (37) și Filipe Teixeira (61).

Vicecampioana Românei a început slab ambele reprize, însă apoi a reușit să reintre în joc și să își creeze ocazii bune de gol.

Viktoria a avut prima oportunitate a meciului, în min. 12, dar șutul lui Kolar, de la circa 24 de metri, a fost prins de Niță.

Cehii au reușit să deschidă scorul în min. 23, prin atacantul Michael Krmencik (23), cu un șut din careu, după ce a câștigat duelul cu Ionuț Larie.

''Roș-albaștrii'' au avut șansa egalării în min. 29, dar Filipe Teixeira, găsit excelent de Budescu, a blocat salvator de Havel în momentul șutului.

Echipa din Plzen a mai amenințat o dată poarta lui Niță (33), la o contră între Kopic și Pintilii.

Budescu, destul de inspirat, a tras din lovitură liberă, dar portarul Bolek a reușit să respingă (35), însă două minute mai târziu goalkeeper-ul ceh a fost fără reacție la lovitura liberă executată magistrat de jucătorul stelist, care a restabilit egalitate, 1-1 (37).

FCSB a forțat pe finalul primei reprize, dar șutul-centrare al lui Junior Morais (45) a fost respins de portar, iar apoi Alibec (45+1) a șutat puțin pe lângă poartă de la distanță.

Viktoria Plzen a început mai bine și partea a doua a meciului, iar dominarea oaspeților s-a concretizat în min. 53, când Kolar a șutat la poartă, Niță a respins în față, iar Kopic a reluat simplu în plasă.

Doar opt minute au condus cehii, pentru că Filipe Teixeira (61) a marcat splendid, cu capul, din centrarea lui Momcilovic: 2-2.

FCSB a fost aproape de a prelua conducerea, dar Enache (63) a trimis pe lângă poartă.

Echipa antrenată de Nicolae Dică, tehnician aflat la ora debutului în cupele europene, a pierdut din forța sa ofensivă odată cu accidentarea lui Budescu (schimbat în min. 66), dar a continuat să forțeze victoria și a avut încă trei situații notabile: Teixera a tras în blocaj din interiorul careului (86), Gnohere a trimis cu capul pe lângă poartă din poziție foarte bună (86) și tot atacantul francez a reluat peste din voleu (87), la centrarea lui Teixeira.

Viktoria a mai avut o singură oportunitate, dar Niță a reținut mingea expediată din afara careului de Limbersky (72).

FCSB (ex-Steaua) a eliminat-o în sezonul trecut pe campioana Cehiei (Sparta Praga), în timp ce Viktoria a fost eliminată de două ori de echipe românești, de Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu, reușind de fiecare dată un meci nul în România și pierzând pe teren propriu.

Manșa secundă se va juca pe 2 august, în Cehia.

FCSB — Viktoria Plzen 2-2 (1-1)
Au marcat: Constantin Budescu (37), Filipe Teixeira (61), respectiv Michael Krmencik (23), Jan Kopic (53).
București, Arena Națională: 33.795 spectatori
Liga Campionilor — turul al treilea preliminar (prima manșă)

Au evoluat echipele:

FCSB: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 6. Ionuț Larie, 4. Mihai Bălașa, 15. Marko Momcilovic — 5. Mihai Pintilii, 12. Junior Morais — 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (20. Vlad Achim, 66), 10. Florin Tănase (29. William de Amorim, 46) — 7. Denis Alibec (căpitan; 9. Harlem Gnohéré, 57). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 23. Ovidiu Popescu, 27. Robert Grecu, 98. Dennis Man.

Viktoria Plzen: 13. Petr Bolek — 8. David Limbersky, 14. Radim Reznik, 21. Tomas Hajek, 24. Milan Havel — 29. Diego Zivulic, 17. Patrik Hrosovsky — 11. Milan Petrzela (9. Martin Zeman, 69), 26. Daniel Kolar (căpitan; 37. Jakub Reznicek, 84), 10. Jan Kopic — 15. Michael Krmencik (23. Marek Bakos, 67). Antrenor: Pavel Vrba.
Rezerve neutilizate: 16. Ales Hruska — 3. Ales Mateju, 7. Tomas Horava, 33. Andreas Ivanschitz.

Arbitru: Aliar Agaev; arbitri asistenți: Zeinal Zeinalov, Rza Mamadov; arbitru de rezervă: Orhan Mamadov (toți din Azerbaidjan).
Observator UEEFA pentru arbitri: Fritz Stuchlik (Austria), delegat UEFA: Christian Mutschler (Elveția).
Cartonașe galbene: Petrzela (25), Hajek (36), Krmencik (38), Havel (44), Pintilii (47), Alibec (52), Gnohere (79), Kopic (90+1).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...