FCSB – West Ham, final penibil în Conference League: Echipa lui Becali, de râsul Europei

FCSB – West Ham, final penibil în Conference League: Echipa lui Becali, de râsul Europei

La FCSB s-a Făcut Ce a Spus Becali și s-a ales praful de prima calificare într-o grupă europeană, după cinci ani de așteptare. Pentru că formația din Berceni a ajuns la ultima partidă din grupa B, deja eliminată din Conference League și după ce a admirat cum rivala CFR Cluj și-a sărbătorit calificarea în primăvara acestei competiții.

David Moyes, antrenor West Ham, s-a distrat pe cinste la București. FOTO: Twitter

De fapt, excluzând miza financiară, pe „Arena Națională“ s-a cam jucat degeaba. Fiindcă, dacă FCSB era deja afară din Europa, West Ham, cu cinci victorii în primele cinci etape, își asigurase de mult prezența în optimile competiției. De aceea, antrenorul David Moyes a și abordat meciul cu o formulă experimentală, odihnindu-și fotbaliștii de bază pentru meciul de duminică, în Premier League, cu Crystal Palace.

Un singur titular a fost păstrat pentru meciul cu FCSB, după partida din weekend, cu Manchester United, pierdută cu 0-1 în Premier League. Mai mult, opt dintre jucătorii trimiși în primul „11“, joi seară, pe „Arena Națională“ au fost titularizați, la București, după ce n-au bifat niciun minut, weekend-ul trecut, la Manchester! Și un ultim amănunt statistic, care arată cum a tratat West Ham partida de la București: în echipa „ciocănarilor“ au fost titularizați Mubama (18 ani) și... Scarles (16 ani)!

Andrea Compagno a trecut pe lângă deschiderea scorului, în minutul 3.

Andrea Compagno a trecut pe lângă deschiderea scorului, în minutul 3.

De partea cealaltă, FCSB a arătat, încă o dată, că e o formație în care deciziile ilogice apar pe bandă! După ce a jucat cu rezervele în „dubla“ rușinoasă cu Silkeborg, 0-5 în Danemarca și 0-5 acasă, formația din Berceni a abordat ultima partidă din grupă, fără nicio miză cu... șapte titulari: Târnovanu, Radunovici, Dawa, Edjouma, Cordea, Octavian Popescu și Compagno. Asta în condițiile în care, duminică (ora 21.00), urmează derby-ul cu Rapid de pe „Arena Națională“.

Având în față o echipă experimentală, FCSB a fost aproape de a deschide scorul din minutul 3. Coufal a pasat moale spre portarul Aréola, Compagno a „furat“ mingea, dar a fost blocat de goalkeeper-ul englezilor. Apoi însă, marile ocazii le-au aparținut oaspeților. Mai întâi, Fornals a fost aproape de gol, dar Târnovanu s-a opus deschiderii scorului (4). 18 minute mai târziu, după o centrare de pe stânga, Mubama l-a luat la țintă pe același Târnovanu din câțiva metri. Spre bucuria celor peste 2.000 de englezi veniți, la București, a treia ocazie a fost cu noroc pentru West Ham. Pentru că Pablo Fornals, plecând dintr-o poziție destul de suspectă de ofsaid, a deschis scorul, în minutul 40.

Repriza s-a încheiat cu o ocazie uriașă pentru West Ham. De fapt, cu o minge care părea că a depășit linia porții, după lovitura de cap trimisă de Aguerd. Pantea a respins însă mingea și, cum în Conference League, faza grupelor, nu există tehnologia VAR (arbitraj video), la pauză tabela a arătat FCSB – West Ham, 0-1. Un scor în conformitate cu ce s-a jucat în primele 45 de minute.

Gigi Becali a asistat neputincios la încă un dezastru fotbalistic pentru echipa sa.

Gigi Becali a asistat neputincios la încă un dezastru fotbalistic pentru echipa sa.

Repriza antrenorilor, pierdută de Gigi Becali

La pauză, „antrenorul“ Gigi Becali a comandat trei schimbări, executate imediat de interimarul Pintilii: Oaidă, Dulca și Cordea au ieșit, au intrat Radaslavescu, Ianis Stoica și Olaru, ultimul cu banderola de căpitan pe braț. Rezultatul? Ocaziile au curs la poarta lui Târnovanu! Până la faza din minutul 56, când ridicolul din apărarea roș-albaștrilor a contribuit la majorarea scorului. Mingea a circulat pe traseul Downes - Coufal - Mubama, ultimul a reluat spre colțul lung din plonjon, iar mingea i-a șters capul lui Dawa și a intrat în poartă, fiind un autogol de toată frumusețea.

Prestația penibilă a FCSB-ului a continuat și West Ham a ridicat scorul la 3-0, în minutul 65. După o fază declanșată de puștiul Oliver Scarles, de doar 16 ani, Târnovanu a respins aiurea, a încercat apoi să-și corecteze greșeala, dar degeaba. Pablo Fornals a reușit dubla, iar tabela s-a schimbat din nou: FCSB - West Ham 0-3.

S-a și terminat 3-0 pentru londonezi, iar FCSB a părăsit Europa cu coada între picioare, bifând o contraperformanță șocantă: vicecampioana României a înregistrat cel mai slab golaveraj dintre toate formațiile angrenate în grupele Conference League: -15!

VEZI GOLUL DE 1-0 PENTRU WEST HAM

VEZI GOLUL DE 2-0 PENTRU WEST HAM

Conference League, ultima etapă, joi

Grupa B

FCSB – West Ham 0-3

Silkeborg – Anderlecht 0-2

Clasament

1. West Ham 6 6 0 0 13-4 18

2. Anderlecht 6 2 2 2 6-5 8

3. Silkeborg 6 2 0 4 12-7 6

4. FCSB 6 0 2 4 3-18 2

Grupa G

Slavia Praga – Sivasspor 1-1

CFR Cluj – Ballkani 1-0

Clasament

1. Sivasspor 6 3 2 1 11-7 11

2. CFR Cluj 6 3 1 2 5-5 10

3. Slavia Praga 6 2 2 2 6-7 8

4. Ballkani 6 1 1 4 8-11 4

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sumele puse în joc în Conference League

*Fiecare victorie: 500.000 de euro

*Fiecare remiză: 166.000 de euro

*Locul 1 în grupă: 650.000 de euro

*Locul 2 în grupă: 325.000 de euro

*Calificarea în primele faze eliminatorii: între 300.000 şi 600.000 de euro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani