FCSB, cea mai slabă echipă din Conference League, recompensată de UEFA cu un munte de bani!

FCSB, cea mai slabă echipă din Conference League, recompensată de UEFA cu un munte de bani!

FCSB a avut un parcurs dezastruos în cupele europene, suferind trei înfrângeri, cu West Ham și Silkeborg, de două ori, și remizând acasă și în deplasare cu Anderlecht. Ultimul loc în grupă, două puncte și un golaveraj de 3-15 este bilanțul echipei antrenate de Nicolae Dică.

Gigi Becali, fericit că-i intră în conturi milioanele de la UEFA. Foto Sportpictures

Chiar dacă nu a reușit să facă față în cea de-a treia competiție fotbalistică a Europei, FCSB va fi recompensată de UEFA cu un munte de bani!

FCSB a obținut un egal, 2-2 cu Anderlecht, în etapa a cincea a fazei grupelor Conference League și a rămas fără șanse de calificare în primăvara europeană. Pentru egalul de la Bruxelles, FCSB va încasa de la UEFA 166.000 de euro, aceeași sumă primită și pentru remiza cu formația belgiană în meciul de la București.

7 milioane de euro vor intra în conturile FCSB

În acest sezon al cupelor europene, FCSB a încasat 2,94 de milioane de euro pentru calificarea în grupe, dar și un bonus de un milion de euro datorită palmaresului european.

Cu tot cu rezultatele din preliminarii, echipa lui Gigi Becali a ajuns la câștiguri de 4,72 de milioane de euro de la UEFA, în ciuda parcursului mai mult decât modest în grupa de Conference League. Încă 1,5 milioane de euro vor fi virați de forul european din marketpool, iar circa 1 milion de euro a fost obținut în urma vânzărilor de bilete. În total, un plus de 7 milioane de euro în bugetul vicecampioanei României.

După cinci etape din faza grupelor Conference League, FCSB are doar două puncte, obținute din meciurile cu Anderlecht. Belgienii sunt pe 3, cu 4 puncte, Silkeborg are 6 puncte, în timp ce West Ham e deja calificată, cu cinci victorii în tot atâtea partide.

Cea mai proastă clasare între toate echipele din Conference League!

Cu două puncte și golaveraj de 3-15, FCSB e ultima nu numai în grupa sa, ci în toate cele 8 grupe ale competiției! Alte 4 echipe - Rigas (Letonia), Austria Viena, Shamrock Rovers (Irlanda) și Vaduz (Lichtenstein) - au acumulat tot două puncte în grupele lor, dar golaverajul niciuneia cu trece de -9.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Rusia, oameni buni...