FCSB s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după 4-1 cu Viktoria Plzen în deplasare

FCSB s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după 4-1 cu Viktoria Plzen în deplasare

Echipa de fotbal FCSB s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins formația cehă Viktoria Plzen cu scorul de 4-1 (1-0), miercuri seara, pe Doosan Arena din Plzen, în manșa secundă a turului al treilea preliminar al competiției.

Vicecampioana României a reușit un joc excelent la Plzen, reușind să întoarcă soarta calificării, după un 2-2 la București.

Mihai Bălașa (27), Filipe Teixeira (71), Florin Tănase (76) și Denis Alibec (79 — penalty) au marcat golurile echipei antrenate de Nicolae Dică, în timp ce pentru vicecampioana Cehiei a punctat Michael Krmencik (64).

Meciul a început rău pentru FCSB, gazdele având o mare ocazie în chiar primul minut de joc, când Kopic a tras din 7 metri în portarul Niță. Acesta s-a remarcat și în min. 5, la o pătrundere a lui Krmencik.

Prima șansă de gol a oaspeților a venit în min. 13, când Enache nu a ajuns la o minge centrată în fața porții goale de Alibec.

Viktoria a continuat să domine jocul și Krmencik (18) a scăpat spre poartă, dar a trimis alături de țintă. Apoi, Havel (19) a trimis slab din careu, iar Niță a reținut.

FCSB a deschis scorul în min. 27, când Bălașa a executat formidabil o lovitură liberă de la 30 m și a trimis mingea în vinclul porții lui Bolek. Bălașa a fost aproape de ''dublă'', dar mingea expediată din lovitură liberă de la 25 de metri a trecut foarte aproape de poartă (34). Man a irosit o ocazie uriașă (40), nereușind să împingă în plasă șutul-centrare al lui Alibec.
La reluare, Alibec a tras un șut, dar mingea a fost deviată în corner (55).

Michal Krmencik a restabilit egalitatea în min. 64, din centrarea lui Jan Kopic, la o eroare a lui Marko Momcilovic. Viktoria a fost aproape să treacă în avantaj (70), la o greșeală mare a lui Enache, dar Kolar a șutat puțin pe lângă.

FCSB a tranșat soarta partidei și a calificării prin trei goluri marcate în decurs de opt minute: Filipe Teixeira a înscris după un șut blocat al lui Florin Tănase (71). Tănase (76) a punctat pentru 3-1, după o pasă de excepție a lui Alibec, iar acesta a marcat din penalty (79), după ce Teixeira a fost faultat în careu de Tomas Horava.

Viktoria a rămas în zece oameni în min. 88, când Krmencik a primit cartonaș roșu pentru lovirea lui Momcilovic.

FCSB își va afla adversara din play-off-ul Champions League, vineri, la tragerea la sorți de la Nyon.

În sezonul trecut, FCSB (Steaua) eliminase din turul al treilea preliminar o altă formație cehă, Sparta Praga.

Viktoria Plzen, care a ajuns la șapte meciuri în preliminariile Champions League fără victorie (patru egaluri, trei eșecuri), pierde pentru a treia oară o dublă cu o echipă românească, după cele cu Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu.

Viktoria Plzen — FCSB 1-4 (0-1)
Au marcat: Michael Krmencik (64), respectiv Mihai Bălașa (27), Filipe Teixeira (71), Florin Tănase (76), Denis Alibec (79 — penalty).
Plzen, Doosan Arena: 10.802 spectatori
Liga Campionilor — turul al treilea preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 2-2

Au evoluat echipele:

Viktoria Plzen: 13. Petr Bolek — 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 21. Tomas Hajek, 24. Milan Havel — 29. Diego Zivulic (7. Tomas Horava, 63), 17. Patrik Hrosovsky — 11. Milan Petrzela (9. Martin Zeman, 54), 26. Daniel Kolar (căpitan; 23. Marek Bakos, 77), 10. Jan Kopic — 15. Michael Krmencik. Antrenor: Pavel Vrba.
Rezerve neutilizate: 16. Ales Hruska — 25. Ales Cermak, 33. Andreas Ivanschitz, 37. Jakub Reznicek.

FCSB: 1. Florin Niță — 23. Ovidiu Popescu (20. Vlad Achim, 73), 4. Mihai Bălașa, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais — 5. Mihai Pintilii, 80. Filipe Teixeira — 44. Gabriel Enache, 98. Dennis Man (6. Ionuț Larie, 46), 10. Florin Tănase (9. Harlem Gnohéré, 86) — 7. Denis Alibec (căpitan). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 13. Marian Pleașcă, 27. Robert Grecu, 29. William de Amorim.
Arbitru: Alejandro Hernandez Hernandez; arbitri asistenți: Teodoro Sobrino, José Naranjo; arbitru de rezervă: Ricardo De Burgos (toți din Spania)
Cartonașe galbene: Petrzela (24), Reznik (26), Zivulic (39), Havel (47), Popescu (50), Krmencik (61), Bălașa (67), Hrosovsky (72), Bolek (79), Balkos (82), Alibec (84).
Cartonaș roșu: Krmencik (88).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”