Federaţia Română de Fotbal împarte cluburilor 1,7 milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de COVID-19

Federaţia Română de Fotbal împarte cluburilor 1,7 milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de COVID-19

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că FRF a creat un fond de solidaritate în cuantum de 1,7 milioane de euro, banii urmând a fi împărţiţi în mod egal către toate cluburile afiliate în vederea acoperirii în parte a cheltuielilor legate de COVID-19.

Fiecare membru afiliat va primi aproximativ 5.000 de euro în cont începând de săptămâna viitoare.

"Cea mai importantă decizie a Comitetului Executiv de astăzi este constituirea unui fond de solidaritate pentru toţi membrii afiliaţi ai FRF. La nivelul federaţiei înregistrăm pierderi ca urmare a acestei pandemii de aproximativ 1,8 milioane de euro. Asta din cauză că nu avem venituri în acest an din vânzarea de bilete, din cauză că avem cheltuieli mari cu echipa naţională U21 care călătoreşte cu avioane charter, dar şi din cauză că Mogoşoaia şi Buftea nu au mai putut fi folosite la nivelul de dinaintea acestei crize. Deşi avem aceste pierderi de 1,8 milioane de euro, ca urmare a faptului că la finalul anului 2019 am înregistrat rezerve financiare de aproximativ 4 milioane de euro, dar şi ca urmare a semnării unor noi contracte de sponsorizare, am reuşit să creăm un fond de solidaritate de aproximativ 1,7 milioane de euro, adică peste 8 milioane de lei. Aceste fonduri vor fi alocate membrilor FRF pentru a acoperi în parte cheltuielile legate de COVID-19. Aceste sume de bani vor fi transferate în conturile membrilor afiliaţi începând de săptămâna viitoare", a spus Burleanu.

"În faţa acestei crize toţi suntem egali, prin urmare fondurile vor fi repartizate în mod egal. Suma va fi de aproximativ 5.000 de euro pentru un membru afiliat. Până acum niciun membru afiliat nu a solicitat ajutorul FRF. Federaţia şi-a asumat un rol proactiv şi credem că aceste fonduri vor putea să îi ajute pe membrii afiliaţi în această perioadă dificilă. Dacă această criză se adânceşte, luăm în calcul şi un alt fond de solidaritate pentru returul acestui campionat", a adăugat el.

Preşedintele FRF a subliniat că şi-ar dori ca fondul de solidaritate să fie cofinanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Ceea ce mi-aş dori, de exemplu, este un sprijin pe care l-am aşteptat din partea MTS... mai exact ca acest fond de solidaritate înfiinţat azi să poată fi cofinanţat de către MTS. Fiindcă suntem prima federaţie relevantă din România care are această capacitate financiară de ai susţine pe membrii săi afiliaţi", a precizat Răzvan Burleanu.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…