Federaţia Română de Fotbal îşi arată disponibilitatea pentru controlul financiar efectuat de ANAF

Federaţia Română de Fotbal îşi arată disponibilitatea pentru controlul financiar efectuat de ANAF

Federaţia Română de Fotbal îşi arată disponibilitatea pentru controlul financiar efectuat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) într-un comunicat de presă publicat, marţi, pe site-ul său oficial.

FRF nu precizează însă motivul acestui control financiar.

"În urma anunţului domnului Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, privind declanşarea unui control fiscal, Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfăşurării acestuia. Acţiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii şase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare (ERP & BI), prin introducerea sistemului exclusiv de plăţi electronice pentru trasabilitatea oricărei tranzacţii, prin crearea de proceduri interne pentru achiziţii, cât şi prin toate mecanismele ISO 9001 privind managementul calităţii proceselor administrative", se precizează pe site-ul citat.

De asemenea, FRF menţionează că a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România şi o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London: "Federaţia Română de Fotbal a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanţe, devenind în timp un model de bune practici recunoscut la nivel regional".

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat, marţi, că echipele de control ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au demarat o acţiune de control la sediul Federaţiei Române de Fotbal, de unde au ridicat mai multe documente.

"În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public", a afirmat Florin Cîţu într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice.

Florin Cîţu nu a făcut referire la natura documentelor analizate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...