Femeie USR cu dinte cariat și TREI consilii de administrație

Femeie USR cu dinte cariat și TREI consilii de administrație

Femeia Oana Bizgan Gayral, candidat USR la Camera Deputatilor in Bucuresti, după ce că are o carie la un dinte, a fost acuzata joi seara, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" ca este si administrator al unor companii, desi se afla in campanie electorala. Este membru in trei Consilii de Administratie: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), SALROM si Daewoo-Mangalia Heavy Industries. Contactata de HotNews.ro , Oana Bizgan Gayral a spus ca s-a gandit sa-si dea demisia, "pentru ca stiam ca vor fi discutii", insa nu a facut acest lucru pentru ca ar mai fi probleme de rezolvat in cadrul acestor companii.

"Ma gandesc in fiecare zi sa-mi dau demisia", a precizat candidatul USR, adaugand ca este nevoie, totusi, de stabilitate la nivelul companiilor.

"In principiu, pentru mine ar fi fost mai simplu (n.red. sa-si dea demisia). Nu este vorba de bani, ca nu ma imbogatesc. Este o naivitate a mea, am considerat ca pot sa aduc valoare companiilor", a spus candidatul USR. Aceasta a mai afirmat ca va demisiona din aceste consilii de administratie imediat dupa ce va ajunge in functia de parlamentar. Insa, legislatia in vigoare nu-i va permite oricum sa detina functii de administrator. Intrebata cum se poate ocupa de problemele companiilor, in conditiile in care campania electorala este solicitanta, ea a raspuns ca isi dedica week-end-urile, iar sedintele Consiliilor de Administratie au loc o data pe luna. La CNAS sunt probleme legate de cardul de sanatate care trebuie rezolvate, iar la SALROM trebuie aprobat planul de administrare pe 8 decembrie.

Intrebata daca faptul ca a ramas in aceste consilii de administratie nu intra in contradictie cu ideile USR de depolitizare a companiilor si a convingerilor ca politica trebuie sa se bazeze pe responsabilitate si bun simt, Oana Bizgan Gayral a raspuns ca s-a inscris in partid dupa ce a fost numita in functiile de administrator.

Pana sa devina candidat USR, Oana Bizgan Gayral a fost si sefa de cabinet a secretarului de stat Manuel Costescu, la randul sau candidat USR la Camera Deputatilor pentru diaspora. Si acesta detine o functie intr-o companie de stat, cea de membru in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, fiind numit in august 2016.

Oana Bizgan Gayral detine functiile de administrator al CNAS, in urma unei decizii a premierului Dacian Ciolos din 29 septembrie 2016, al SALROM din iulie 2016 si al Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), in urma unei decizii AGA din aprilie 2016.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina