Fenomenul „Andrew Tate” ia amploare în școli: Băieţii refuză să vorbească cu profesoarele pe motiv că sunt „femei”

Fenomenul „Andrew Tate” ia amploare în școli: Băieţii refuză să vorbească cu profesoarele pe motiv că sunt „femei”

Influencerii online, cum ar fi Andrew Tate, alimentează o creştere a sexismului în sala de clasă, potrivit unui nou studiu al sindicatului britanic NASUWT din domeniul educaţiei. Studiul vine după ce serialul „Adolescence” a împins în lumina reflectoarelor preocupările legate de fenomenul „incel”.

Influencerul Andrew Tate FOTO: Profimedia

Influencerul Andrew Tate FOTO: Profimedia

Profesorii sunt de părere că influencerii social media alimentează o creștere a misoginiei și sexismului în sălile de clasă din Regatul Unit, potrivit Sky News.

Mai mult de 5.800 de profesori au fost intervievați în cadrul sondajului realizat de sindicatul NASUWT, iar aproape trei din cinci (59%) au declarat că sunt de părere că „utilizarea social media a contribuit la deteriorarea comportamentului elevilor”.

Andrew Tate a fost menționat de o serie de profesori care au participat la sondaj. Ei au afirmat că a avut o influență negativă asupra elevilor de sex masculin.

De exemplu, o profesoară a spus că a avut băieți de 10 ani care „au refuzat să vorbească cu ea, pentru că e femeie”.

Un alt profesor a declarat că „fenomenul Andrew Tate a avut un impact uriaș asupra modului în care elevii de la o școală de băieți interacționau cu femeile și bărbații pe care nu îi considerau «masculini»”.

În timp ce un alt respondent la sondaj a declarat că școala sa a experimentat unele incidente de „limbaj disprețuitor la adresa personalului feminin... ca rezultat direct al videoclipurilor Andrew Tate”.

Luna trecută, prim-ministrul Sir Keir Starmer a găzduit o discuție în Downing Street despre cum să împiedice băieții tineri să fie târâți într-un „vârtej de ură și misoginie”.

Discuțiile au avut loc cu creatorii dramei Netflix Adolescence, care a explorat așa-numita cultură „incel”.

Potrivit publicației citate, în Marea Britanie, chiar şefa opoziţiei conservatoare, Kemi Badenoch, a dezvăluit că vărul ei tânăr s-a sinucis după ce a căzut într-o „capcană pe internet” şi a declarat că îşi face griji „foarte mult în legătură cu social media”.

Conservatorii au pledat pentru interzicerea telefoanelor mobile în şcoli din cauza îngrijorărilor legate de impactul social media asupra copiilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Circumstanțele discutabile ale vizitei lui JD Vance la Vatican, înaintea morții Suveranului Pontif: „A intrat cu forța și a lăsat o lume fără Papă”

2 VIDEO Un antreprenor apropiat de un general SRI a început un serial despre Nicușor Dan

3 O informație din Rusia care dă fiori...

4 Trei frați, cunoscuți oameni de afaceri, au murit în interval de câteva luni. Firmele pe care le dețineau într-un oraș din nordul țării

5 Discreta expansiune a turismului sexual la Tokyo