Festivalul jigodiilor, la Antena 3! Dăncilă: „Luăm în calcul suspendarea președintelui”/Tăriceanu, cum a zis Băsescu, cu șantajul

Festivalul jigodiilor, la Antena 3! Dăncilă: „Luăm în calcul suspendarea președintelui”/Tăriceanu, cum a zis Băsescu, cu șantajul

Festivalul jigodiilor, la Antena 3! Dăncilă: „Luăm în calcul suspendarea președintelui”/Tăriceanu, cum a zis Băsescu, cu șantajul.

Viorica Dăncilă: „Luăm în calcul suspendarea președintelui”

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, la Antena 3, că PSD ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

 „O să discut cu colegii mei. Luăm în calcul suspendarea președintelui, pentru că eu cer fiecărui cetățean să respecte Constituția și nu poate cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Iohannis e autorul acestei crize

„Suntem deja într-o criză. Deja în România avem o criză din punct de vedere instituțional, avem o criză din punct de vedere al legilor și actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilității și a încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România și avem un președinte care lasă aceste lucruri și pleacă în vizită.

Nu e rău că se duce în Japonia, o țară de apreciat, dar în această situație președintele trebuia să îi cheme pe toți la masă dialogului și să găsească o soluție pentru că este autorul acestei crize”, a spus premierul demis.

„Până se reușește formarea unei majorități cred că președintele României trebuie să își îndeplinească cerințele Curții Constituționale și să desemneze miniștrii interimari pentru că sunt lucruri de rezolvat. Cred că acum rezolvarea acestor probleme stă la președinte”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Tăriceanu, cu șantajul! Cere o înțelegere scrisă pentru a susține guvernul lui Ludovic Orban

 Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, duminică, la Antena 3, că va cere elaborarea unui document scris care să specifice clar condițiile în care partidul său va susține un  guvern minoritar al PNL.

”Votăm acest guvern, dar nu necondiționat, nu dăm un cec în alb (…) Trebuie să existe un document scris în baza căruia  să ne angajăm”, a spus liderul ALDE.

Întrebat ce va face în cazul în care liberalii nu-și vor respecta angajamentele, Tăriceanu a spus: ”La prima moțiune de cenzură acest guvern pică. Și cu doamna Dăncilă am avut aceeași problemă. Dacă la acest nivel se umblă cu șmecherii, cu trișerii, deznodământul se întâmplă foarte repede”.

Liderul ALDE a spus că, în pofida riscului ca acest guvern să pică, sunt șanse mai mari să treacă deoarece partidele din opoziție se vor gândi că vor trebui apoi să dea explicații electoratului pentru prelungirea crizei politice.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!