Festivalul PENALILOR la RTV și Antena3! Kovesi și DNA sub ASALTUL lui Tăriceanu, Bica, Băsescu și Olguța Vasilescu!

Festivalul PENALILOR la RTV și Antena3! Kovesi și DNA sub ASALTUL lui Tăriceanu, Bica, Băsescu și Olguța Vasilescu!

Duminică de coșmar la tembeliziunile pușcăriașului Voiculescu și penalului Ghiță! Răscrăcărați în studiouri, cu un tupeu fără margini, știind că au în față un public tembelizat în timp, „îngerii dreptății” Tăriceanu, Băsescu, Bica și Olguța Vasilescu s-au „răcorit” pe Kovesi și DNA, asmuțiți de „imparțialii” Ciutacu și Radu Tudor! Iar siteurile de suport au avut grijă să ducă mai departe, și pe alte paliere, mesajul „victimelor”!

* Tăriceanu la RTV: „Este un dosar fabricat, pe măsură, în care eu sunt acuzat că aş fi făcut afirmaţii mincinoase, în condiţiile în care anumite întrebări nu mi s-au pus, dar, sigur, procurorul de caz a tras concluzia că eu aş fi făcut afirmaţii mincinoase”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seară, că dosarul în care este trimis în judecată de procurorii DNA "nu are nimic de-a face cu dosarul retrocedărilor ilegale", ci este "un dosar fabricat", care afectează inclusiv instituţia pe care el o reprezintă la vârf, lăsând să se înțeleagă că adevărata miză a DNA ar fi Senatul ca instituție.

"Văd că a observat toată lumea, nu pot să nu observ şi eu. Nu aş vrea să comentez. (...) Mi-am exprimat un punct de vedere şi aş vrea să subliniez următorul lucru, pentru că văd că au fost făcute în mod voit nişte afirmaţii tendenţioase şi greşite de către DNA cu scopul de a da imaginea că, sigur, nu se poate ca eu să nu am o pată în cariera mea politică. Despre ce este vorba? Dosarul în care sunt trimis, în momentul de faţă, în judecată nu are nimic de-a face cu dosarul retrocedărilor ilegale. (...) Este un dosar fabricat, pe măsură, în care eu sunt acuzat că aş fi făcut afirmaţii mincinoase, în condiţiile în care anumite întrebări nu mi s-au pus, dar, sigur, procurorul de caz a tras concluzia că eu aş fi făcut afirmaţii mincinoase", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV, întrebat cum comentează "celeritatea" cu care se doreşte judecarea dosarului în care este inculpat de către procurorii DNA. 

Preşedintele Senatului a spus că nu doreşte să intre în "detaliile" dosarului în care este judecat, aşa cum a făcut "Procuratura", care a dat un "amplu comunicat", adăugând că lucrurile vor fi lămurite în instanţă.

"Cert este un lucru: trebuie să facem aici distincţie între persoana mea, Călin Popescu Tăriceanu, şi poziţia pe care o am eu ca reprezentant al Senatului, în calitate de preşedinte. În momentul în care eu sunt trimis în judecată, nu sunt trimis în judecată ca persoană, eu ştiu, obişnuită, Călin Popescu Tăriceanu. Chiar şi comunicatele DNA făceau referire de fiecare dată, subliniau - preşedintele Senatului. Deci, este vorba de instituţia care este târâtă în această situaţie foarte neplăcută, pe care unii oameni o privesc şi nu ştiu exact ce să creadă. Mi se pare că intrăm într-o zonă a unui fel de război între puterea judecătorească şi cea legislativă, în care puterea judecătorească vrea să arate că este cea mai importantă şi că ea dă tonul şi pune pe toată lumea la respect. Indiferent dacă acuzaţiile sunt solide sau nu sunt solide, să trimiţi în instanţă pe preşedintele Senatului nu e de ici - de colo. Face vâlvă şi în ţară şi în străinătate", a afirmat Tăriceanu. 

El a adăugat că această abordare "denotă o anumită lipsă de responsabilitate, pentru că, în acest fel, încrederea în instituţiile statului şi în cei care ocupă anumite poziţii importante este afectată".

"Şi, observatorii interni şi străini îşi pun întrebarea: ce ţară este România? Ei nu o să stea să analizeze în detaliu dosarul retrocedărilor sau despre ce este... Ştirea în sine este importantă şi, sigur, că acest lucru întăreşte o percepţie care s-a creat şi la care, din păcate, România a lucrat din greu s-o reuşească, cu ghilimele spun acest lucru, şi anume: România, o ţară coruptă, o ţară în care clasa politică trebuie măturată, după cum se vede. Mie mi se pare că este o acţiune, practic, programată de a elimina pe toţi cei care astăzi deţin funcţii importante din viaţa politică", a declarat preşedintele Senatului. 

El a mai spus că, indiferent de procesul care i-a fost intentat, nu va renunţa să apere "drepturile şi libertăţile cetăţenilor în România" şi să vorbească "despre abuzurile şi excesele făcute de instituţiile de forţă în România, despre dezechilibru între raporturile de putere între instituţiile fundamentale".

"Voi rămâne acelaşi critic atent şi obiectiv care are în vedere, hai să spunem, reîntoarcerea la o normalitate, care înseamnă statul de drept şi nu statul de drepţi pe care îl avem astăzi în România, din păcate", a subliniat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

* Olguța Vasilescu la Antena3: "Este inadmisibil la ce s-a ajuns. România riscă o condamnare pentru ce s-a întâmplat în dosarul meu" 

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, cea care a fost trimisă în judecată, a dezvăluit la Antena 3, în emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor, că i s-a propus să facă denunțuri împotriva fostului primar al Sibiului, Klaus Iohannis, actual președinte.

”Mi s-a cerut să fac denunțuri, dar pe mine nu mă interesează asta”, a spus edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a explicat și la ce s-a referit când a declarat că urmează “o bombă atomică”, dacă va vorbi public despre ce știe:

“Dacă voi vorbi în spațiul public, pentru că instituțiile au fost deja informate. România riscă o condamnare pentru ce s-a întâmplat în dosarul meu. Este foarte grav. Ce au făcut procurorii pentru a ajunge la niște “probe”, la ce s-au pretat aruncă în aer statul de drept. Lucrurile acestea le știu, am făcut o informare unei instituții care poate să cerceteze, dacă nu se va pronunța, voi ieși în spațiu public și mă voi adresa și instituțiilor internaționale. S-a dorit execuția mea. Dar trebuie să verifice instituțiile care au căderea să verifice. Eu am transmis o scrisoare în aprilie, nu am primit niciun răspuns. Mă voi apăra și în spațiul public și în instanță și în organismele internaționale. Este inadmisibil la ce s-a ajuns în România.”

"Eu nu mi-am văzut dosarul, mi-au dat dosarul de sute de pagini, să mă uit cinci minute pe el. Declarații de martor care s-au schimbat, după ce am ieșit de la DNA și am făcut prostia să spun că declarațiile martorilor se bat cap în cap. Seara, au fost chemați, li s-a spus ce să spună, dimineața au fost rechemați și și-au schimbat declarațiile. Eu am fost în arest la domiciliu aproape o săptămână. În mod normal, ți se dă lista cu cine nu are voie să te contacteze. Mie nu mi-a venit lista cu interzișii până cu o zi înainte de a merge înapoi la instanță."

Ideea cu denunțul ar fi pornit după ce Olguța Vasilescu a spus la TV că ce a făcut ea la Primăria Craiovei s-a întâmplat la mai multe primării din țară. Apoi, ar fi fost întrebată dacă nu vrea să facă împotriva lui Iohannis, care a condus Sibiul.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

Procurorii DNA susţin că edilul Craiovei ar fi obligat mai mulţi oameni de afaceri să-i sponsorizeze campania electorală în 2012.

* Site-ul Știripesurse: Traian Băsescu a EXPLODAT la România TV. Anunț FĂRĂ PRECEDENT al fostului președinte 

Traian Băsescu a avut o intervenție de o duritate fără precedent la România TV. Băsescu a lansat acuzații grave la adresa SRI, în special Florian Coldea, și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Băsescu le cere judecătorilor să-l audieze în dosare celebre în care sunt acuzate Elena Udrea și Alina Bica, dar și în cel al luiHoria Georgescu, fostul șef ANI.

”Ce s-a întâmplat din 2015 încoace e mizerabil. Nu mi s-a comunicat de ce mi se refuză audierea. Sunt un om care nu suportă dreptatea. Trebuie să vorbesc înainte ca aceşti oameni să fie condamnaţi. Nu mai pot rămâne neutru legat de ceea ce se întâmplă cu câteva persoane. S-a depăşit o limită de funcţionare a statului de drept şi nu voi permite asta.Eu de abia aștept să fiu chemat în instanță, fie în dosarul doamnei Udrea, fie în cel al lui Bica. 

Aş putea ca martor în procesului Alinei Bica să spun mult mai multe decât v-aş putea spune dvs. Mi se refuză dreptul de a fi martor în procesul Alinei Bica, ceea ce e foarte greşit. Va fi un moment în care voi începe să vorbesc public. Instituţiile statului nu pot transforma statul într-unul mafiot care dispune arestări după bunul plac. Vreau să fiu martor în procesul doamnei Bica. Instanţeie au refuzat şi nu este corect. Cer public să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi fostul preşedinte ANI, în instanţă.

Mie îmi era dragă Bica pentru că o pusesem să facă afacerea Rompetrol. A venit și mi-a spus: ”Așa nu se poate!”. A venit altcineva și mi-a spus că se poate. 

S-a dus nefericita Elena Udrea, despre care s-au spus degeaba tot felul de povești, la un site și a vorbit despre SRI și Coldea, într-o zi de vineri, iar lunea a avut 3 cereri de arestare. Statul nu poate deveni stat mafiot. Eu mă voi bate ca statul să rămână așa cum a fost construit în cei 10 ani, nu așa cum îl vadă DNA-Kovesi și SRI-Coldea, sau alții de la Parchetul General.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

* Site-ul Știripesurse: Alina Bica dă cărțile pe față despre Kovesi! 'Ne-am certat, am plâns! Face trafic de droguri?' 

Alina Bica a rupt tăcerea despre relația cu Laura Codruța Kovesi. Tensiunile dintre cele două au apărut când Kovesi a fost numită procuror general al României. Bica își aduce aminte că au fost ședințe furtunoase în care s-a certat rău cu Kovesi, dar și momente când a ieșit în lacrimi din confruntarea cu șefa DNA.

Bica spune că acum gândește că Kovesi a vânat-o și dezvăluie că și-a dorit să ajungă la DNA. La România TV, Bica a vorbit și despre o discuție cu un jurnalist care i-a relatat că, în urma unei discuții cu anumiți magistrați, aflase că Laura Codruța Kovesi îi vrea capul. Fosta șefă DIICOT a menționat și un aspect mai puțin punctat în presă: dacă ar comite vreo infracțiune, Kovesi nu ar putea fi anchetată decât de subalternii săi de la DNA. ”Eu ce să prezum, că face trafic de droguri?”, a răspuns Bica la întrebarea dacă ar fi putut să o ancheteze pe Kovesi. 

”Cand a avut loc schimbarea procurorului general in 2006 si Botos a parasit si a venit Kovesi, a avut loc deteriorare a relației intre mine si ea. La două săptămâni dupa preluarea mandatului.

Prima disputa a fost la un bilant la care am abordat problema de strategie de spalare a banilor. Dumneaei a spus ca linia de munca nu face parte din prioritățile ei, iar in capul meu era de neacceptat,pentru ca munceam de mult si a fost disputa in fata colegilor in care ea mi-a spus lucruri si eu ei. M-am situat gesit...imi era subalterna, indirect

A fost un cumul. Eu am vazut in alta maniera, sunt pers care isi asuma lucruri, cand hotărăesc o directie pun mana pe stilou si scriu, era mult vorbă si putina asumare. 

Se discutau abordari stategice si aveam abordare directa ca statul trebuie sa arate forta, arata acum in maniera nefericita. Nu mi se pare normal sa ma tii minte ca nu am fost de acord cu tine pe o situatie.

Retrospectiv, cred ca da, m-a vânat.

La un moment dat am vrut sa plec la DNA si am facut demers si dl Olaru m-a convins sa raman si mi-a propus funcția de procuror sef serviciu si am acceptat, dar lucrurile nu s-au imbunatatit in relația cu procurorul general.

În 2008 aveau loc evaluarile si din comisie facea parte si dna procuror general Kovesi si ne-am certat rau in sedinta de evaluare, trebuia sa-si dea calificativ, care e important. Daca in loc de foarte bine primesti bine, nu mai poti sa profesezi, imi aduc aminte ca a fost una din putinele dati cand am iesit din sedinta si am plans. 

Kovesi nu avea ce sa faca decat sa intoarca adrese, ca ea spunea ca nu discuta cu secretar de stat, doar cu ministrul de Justiție. La DIICOT am avut discutii cu DNA, comunicam cu Kovesi, ne sunam, ne-am intalnit la evenimente, am stat la masa. Nu mi-am inchipuit ca statea la masa cu infractoare. Cat de eficienta e instituția ei daca eu am atins-o cu duhul necurat?

De ce nu m-au dat afara din functie, ma lasi sa fiu corupta inainte ...nu cred ca lasi infractorul sa persiste. A venit un jurnalist care a fost cu magistrati la intalnire si spuneau ca Kovesi va avea capul meu de masa si era un grup de lucru sa se ocupe de mine.

DIICOT nu are in competenta infractiuni de corupție. Să prezum ce, ca face trafic de droguri? Pe Kovesi o poarte cerceta doar DNA, doar un procuror de la DNA. Asta e legea.”, a spus Alina Bica la România TV.






Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?