Festivitățile Carnavalului de la Rio au debutat vineri; primarul orașului, marea absență de la deschidere

Festivitățile Carnavalului de la Rio au debutat vineri cu primele parade ale școlilor de samba și o mare controversă: Marcello Crivella, pastorul evanghelic ales recent primar al orașului, a lipsit de la ceremonie, relatează AFP.

Startul festivalului fusese prevăzut pentru vineri după amiază, cu predarea simbolică a cheilor orașului Regelui Momo, monarhul obez și jovial, care simbolizează latura ludică a unuia dintre cele mai mari festivaluri din lume.

Ceremonia a avut loc în cele din urmă cu două ore și jumătate întârziere, la ora locală 20:30 (11:30 GMT), însă Marcello Crivella, care nu ''gustă'' exuberanța carnală a carnavalului, nu i-a onorat pe participanți cu prezența sa.

Edilul a fost înlocuit de adjunctul său pentru cultură, Nilcemar Nogueira, care a justificat această absență deranjantă, explicând jurnaliștilor că primarul a rămas alături de soția sa bolnavă. "O gripă urâtă", a confirmat și Marcelo Alves, presedintele Riotur, agenția municipală de turism.

"Unde este Crivella?" au strigat unii dintre cei 70.000 de spectatori strânși la Sambadrom, stadionul unde petrecăreții se vor aduna timp de patru zile pentru a asista la paradele școlilor de samba.

După controversă, a venit momentul defilărilor. Înainte de sosirea primei școli de samba, Academicos do Sossego, tradiția a funcționat de data aceasta ca la carte: Sambadrom a fost măturat în mod simbolic de dansatori în uniforme portocalii, înconjurați de mascote înfățișând prezervative gigantice. De altfel, Ministerul Sănătății a anunțat deja distribuirea gratuită de 77 de milioane de prezervative, în contextul în care țara se pregătește pentru patru zile de petreceri non-stop, pentru a uita de criza economică, corupție și violență.

Criza financiară a lovit frontal și carnavalul din stradă. Potrivit Riotur, care coordonează această populară sărbătoare, doar 451 de ''blocos'', cortegii muzicale care pot atrage mii de petrecăreți, vor defila în aceste zile, față de 505 anul trecut.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în mu…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing