Festivităţile tradiţionale ce marchează sosirea Crăciunului au început la Ierusalim

Festivităţile tradiţionale ce marchează sosirea Crăciunului au început la Ierusalim

Festivităţile tradiţionale ce marchează sosirea Crăciunului au început vineri la Ierusalim şi au inclus o procesiune religioasă care a ajuns în Betleem la ora prânzului, informează DPA.


Foto: (c) ABED AL HASHLAMOUN/EPA


Pentru al doilea an consecutiv, aceste celebrări religioase se desfăşoară sub incidenţa restricţiilor antiepidemice adoptate împotriva noului coronavirus.


Foto: (c) ABED AL HASHLAMOUN/EPA


Pentru a limita răspândirea variantei Omicron, Israelul şi-a închis graniţele pentru cetăţenii străini la începutul lunii decembrie. Din acest motiv, festivităţile de Crăciun se desfăşoară în acest an fără turişti şi fără pelerini.


Foto: (c) Mussa Issa Qawasma/REUTERS


Un convoi în care se afla patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, a deschis procesiunea de vineri şi a străbătut străzile din Ierusalim înainte de a ajunge în Piaţa Manger, în faţa Bisericii Naşterii Domnului din Beetlem, la ora prânzului.


Foto; (c) ABED AL HASHLAMOUN/EPA


Patriarhul latin Pizzaballa urmează să oficieze apoi slujba de la miezul nopţii în Cisiordania, considerată locul în care s-a născut Iisus.


Foto: (c) Mussa Issa Qawasma/REUTERS


În mesajul lui de Crăciun, Pierbattista Pizzaballa s-a adresat pelerinilor din lumea întreagă, spunându-le că Israelul face tot ceea ce este posibil pentru a putea să îi primească din nou într-un viitor cât mai apropiat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro