Fetele rele se urăsc între ele: Dezvăluiri despre atmosfera toxică din tenisul feminin

Fetele rele se urăsc între ele: Dezvăluiri despre atmosfera toxică din tenisul feminin

Dacă prieteniile lipseau și înainte din circuitul feminin, fiind foarte rare cazurile în care jucătoarele erau apropiate în afara terenului, acum chiar că au dispărut astfel de legături, mai ales dacă vorbim despre reprezentantele din Rusia, Belarus și Ucraina.

Aryna Sabalenka, îngrozită de ce vede în jurul ei

De fapt, ca să înțelegem cum e situaia, la ora actuală, la mai bine de un după invazia Ucrainei de către armata lui Vladimir Putin, trebuie să parcurgem ultimele declarații date de Aryna Sabalenka (Belarus, 24 de ani, 2 WTA). „Dacă ucrainenii mă urăsc, atunci ce pot face? Dacă se simt mai bine că mă urăsc, sunt bucuroasă să-i ajut cu asta. Simt această ură în vestiar. Sincer, am ajuns să stau departe inclusiv de internet, fiindcă există un val de ură la adresa sportivilor din Rusia și Belarus. Și nu vreau să ajung prea deprimată din cauza acestei situaţii“, a explicat Sabalenka, prezentă la Stuttgart pentru „Porsche Tennis Grand Prix“.

De remarcat că adversara ei din primul tur, cehoaica Barbora Krejcikova (12 WTA), a confirmat și ea tensiunile din circuitul feminin: „Da, simt aceste animozități. E de ambele părți. Dar sunt câteva rusoaice care o creează. Ele nu vorbesc în public, dar vedem ce fac în vestiar. Personal, încerc să le evit“.

Elina Svitolina, scârbită de războiul provocat de Rusia

Elina Svitolina, scârbită de războiul provocat de Rusia

Svitolina și Kostyuk, revoltate

În rândul ucrainencelor, cele mai vocale au fost până acum Elina Svitolina (28 de ani, 1.113 WTA) și Marta Kostyuk (20 de ani, 38 WTA). Prima abia a revenit în circuit, după ce a născut. Și a lansat un atac asupra oamenilor care conduc sportul-alb, revoltată că rușii și bielorușii nu doar că n-au fost niciodată excluși din circuitele ATP și WTA, dar vor juca și la Wimbledon 2023, spre deosebire de anul trecut.

Sportul ar trebui lăsat în afara politicii, dar, din păcate, nu se întâmplă așa, mai ales în țări precum Rusia și Belarus, unde e folosit în scopuri propagandistice. Decizia ATP și WTA, de a nu-i suspenda pe acești jucători, e de neînțeles pentru noi, ucrainenii. Wimbledon era sub presiune din partea acestor foruri și, în cele din urmă, a trebuit să cedeze. E trist. N-am vreo relație cu jucătorii de tenis ruși și bieloruși“, a spus Svitolina, potrivit Eurosport.

Iar Kostyuk a fost și mai vehementă: „Din 50 de ruși, nu mai mult de cinci admit că țara lor face ceva abject. Poate că și restul își doresc pace, dar doar dacă Rusia câștigă războiul. Cetățenii Rusiei ar sacrifica bucuroși milioane de vieți pentru a evita înfrângerea. Dar sunt sigură că vor pierde“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...