Fidel Castro: Nu avem nevoie de cadouri din partea 'imperiului'

Cuba nu are nevoie de cadouri din partea 'imperiului' și nici ca poporul 'acestei țări nobile și pline de abnegație să renunțe la gloria, drepturile și bogăția spirituală pe care le-a câștigat odată cu dezvoltarea educației, a științei și a culturii', a scris Fidel Castro, într-un articol cu titlul 'Fratele Obama', publicat luni de toată presa oficială din insulă, transmit AFP și EFE.

'Nu avem nevoie de cadouri din partea imperiului. Eforturile noastre vor fi legale și pacifice, căci acesta este angajamentul nostru pentru pace și fraternitate între toți oamenii care trăiesc pe această planetă', a scris Castro în articolul său, publicat de cotidianul Granma.

Fostul președintele cubanez, care va împlini 90 de ani pe 13 august și care s-a retras de la putere în 2006, analizează în 'articolul său de reflecție' discursul președintelui american Barack Obama, adresat marțea trecută de liderul de la Casa Albă poporului cubanez în timpul vizitei sale pe insulă, prima a unui lider nord-american după revoluția cubaneză.

''Nimeni nu trebuie să-și facă iluzii în legătură cu faptul că poporul acestei țări nobile și dezinteresate va renunța la glorie și drepturi, la bogăția spirituală dobândită prin dezvoltarea educației, a științei și a culturii'', a avertizat fostul președinte cubanez.

În cadrul unui discurs retransmis de media cubaneze săptămâna trecută, președintele american Barack Obama i-a lansat Havanei un apel ''la îngroparea ultimelor vestigii ale Războiului Rece'', înainte de a se lansa într-o pledoarie în favoarea libertăților publice și a democrației pe insulă.

''Modesta mea sugestie este ca el (Barack Obama) să reflecteze și să nu încerce să elaboreze teorii cu privire la politica cubaneză'', a răspuns El Lider Maximo.

Castro nu a mai apărut în public din iulie 2015, dar media oficiale publică periodic fotografii ale fostului președinte cubanez primind la domiciliul său personalități din țări prietene.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea