Fidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă (responsabilă Fidesz)

Fidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă (responsabilă Fidesz)

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul Popular European (PPE) până la alegerile europarlamentare din mai şi va aştepta să vadă dacă "seria de atacuri împotriva Ungariei" continuă, a declarat vicepreşedinta Fidesz responsabilă cu afacerile externe, Katalin Novak, transmite vineri MTI.

Aflată la Paris pentru discuţii cu grupul de prietenie franco-ungară din parlamentul francez, responsabila Fidesz a salutat, într-o declaraţie acordată joi seara MTI, numirea unui "consiliu" condus de fostul preşedinte al Consiliului European Herman Van Rompuy care să monitorizeze situaţia din Ungaria. Aceasta va permite, a susţinut ea, să se facă o "evaluare mai autentică a politicilor Fidesz".

Potrivit lui Katalin Novak, un comitet al Fidesz format din trei membri şi pe care îl va conduce va purta consultări regulate cu PPE pentru a-l ajuta pe acesta să "aibă o înţelegere mai clară" a politicilor Ungariei.

Comitetul ungar va avea misiunea de a monitoriza situaţia după alegerile pentru Parlamentul European din mai şi de a evalua care este modul cel mai eficient în care poate reprezenta Fidesz interesele poporului ungar la Bruxelles, a menţionat Novak. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră