Fifor: Kovesi, invitată din nou la Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009

Fifor: Kovesi, invitată din nou la Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost invitată din nou la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat marți președintele comisiei, Mihai Fifor, care a trimis o scrisoare în acest sens.

"Scrisoarea a fost trimisă către doamna Laura Codruța Kovesi, este decizia colegilor mei de comisie de a o invita din nou pentru data de 20 (iunie — n.r.), asta înseamnă marțea viitoare. Colegii juriști din comisie au conceput această adresă invocând acolo o serie întreagă de considerente pentru care comisia consideră că dna Laura Codruța Kovesi poate veni invitată la lucrările comisiei. Pe de altă parte, am solicitat din nou, printr-o nouă adresă, să ne comunice dacă pe rolul Parchetului General există un dosar referitor la alegerile din 2009 și dacă mai multe persoane pe care le-am enumerat acolo au o calitate în acest dosar. (...) Invitația care a fost adresată doamnei Laura Codruța Kovesi nu face altceva decât să reia punctul de vedere al colegilor juriști și să citeze din Regulament și din hotărârea de funcționare a acestei comisii", a precizat Fifor, la finalul audierilor care au avut loc marți.

El a adăugat că s-a luat în discuție și activitatea de săptămâna viitoare, context în care se conturează pentru luni participarea la comisie a europarlamentarilor PSD Dan Nica și Andi Cristea.

Senatorul PSD a menționat că va fi transmisă totodată o invitație de participare și lui Florian Coldea tot pentru ziua de marți, 20 iunie.

Referitor la depoziția fostului șef al SPP Dumitru Iliescu, Mihai Fifor consideră că aceasta este "una dintre cele mai interesante de până acum", condiții în care ar putea fi chemat la audieri și fostul ministru al Apărării Mircea Dușa.

"Domnul general Iliescu a spus o serie întreagă de lucruri. Chiar cred că avem nevoie de o zi — două pentru a analiza cele spuse de domnul general și, ulterior, o să decidem cui și în ce mod ne adresăm. Sunt acuzații extrem de grave. Este posibilă audierea dlui Mircea Dușa, pentru că eu cred că ar fi interesant de aflat dacă se confirmă ceea ce spunea dl general Iliescu referitor la fostul ministru al Apărării Mircea Dușa", a spus președintele comisiei parlamentare de anchetă.

Miercuri, comisia va relua ședința la ora 10,00, urmând să fie audiat fostul premier Emil Boc.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”