Fifor: Kovesi, invitată din nou la Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost invitată din nou la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat marți președintele comisiei, Mihai Fifor, care a trimis o scrisoare în acest sens.

"Scrisoarea a fost trimisă către doamna Laura Codruța Kovesi, este decizia colegilor mei de comisie de a o invita din nou pentru data de 20 (iunie — n.r.), asta înseamnă marțea viitoare. Colegii juriști din comisie au conceput această adresă invocând acolo o serie întreagă de considerente pentru care comisia consideră că dna Laura Codruța Kovesi poate veni invitată la lucrările comisiei. Pe de altă parte, am solicitat din nou, printr-o nouă adresă, să ne comunice dacă pe rolul Parchetului General există un dosar referitor la alegerile din 2009 și dacă mai multe persoane pe care le-am enumerat acolo au o calitate în acest dosar. (...) Invitația care a fost adresată doamnei Laura Codruța Kovesi nu face altceva decât să reia punctul de vedere al colegilor juriști și să citeze din Regulament și din hotărârea de funcționare a acestei comisii", a precizat Fifor, la finalul audierilor care au avut loc marți.

El a adăugat că s-a luat în discuție și activitatea de săptămâna viitoare, context în care se conturează pentru luni participarea la comisie a europarlamentarilor PSD Dan Nica și Andi Cristea.

Senatorul PSD a menționat că va fi transmisă totodată o invitație de participare și lui Florian Coldea tot pentru ziua de marți, 20 iunie.

Referitor la depoziția fostului șef al SPP Dumitru Iliescu, Mihai Fifor consideră că aceasta este "una dintre cele mai interesante de până acum", condiții în care ar putea fi chemat la audieri și fostul ministru al Apărării Mircea Dușa.

"Domnul general Iliescu a spus o serie întreagă de lucruri. Chiar cred că avem nevoie de o zi — două pentru a analiza cele spuse de domnul general și, ulterior, o să decidem cui și în ce mod ne adresăm. Sunt acuzații extrem de grave. Este posibilă audierea dlui Mircea Dușa, pentru că eu cred că ar fi interesant de aflat dacă se confirmă ceea ce spunea dl general Iliescu referitor la fostul ministru al Apărării Mircea Dușa", a spus președintele comisiei parlamentare de anchetă.

Miercuri, comisia va relua ședința la ora 10,00, urmând să fie audiat fostul premier Emil Boc.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet