Fifor le-a solicitat prefecţilor să efectueze o analiză privind riscurile şi vulnerabilităţile fiecărui judeţ

Fifor le-a solicitat prefecţilor să efectueze o analiză privind riscurile şi vulnerabilităţile fiecărui judeţ

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, le-a solicitat prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale MAI să efectueze în cel mai scurt timp o analiză privind principalele riscuri şi vulnerabilităţi existente la nivelul fiecărui judeţ.

"Ministrul a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilităţile ce ţin de ordinea publică, nivelul infracţionalităţii, stadiul şi gradul de rezolvare a sesizărilor şi a dosarelor penale, precum şi pe principalele riscuri la adresa cetăţenilor în fiecare judeţ. A solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă şi situaţiile referitoare la siguranţa în şcoli, la numărul de infracţiuni comise în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, prefecţii au primit dispoziţie să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene, pentru a se asigura că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru începerea anului şcolar.

Potrivit sursei citate, aceste rapoarte urmează să fie finalizate în cel mult o săptămână.

"Mihai Fifor le-a cerut prefecţilor să îşi amâne concediile pentru a asigura personal comanda instituţiilor în această perioadă şi să se implice activ în coordonarea instituţiilor judeţene, cu accent pe cele cu atribuţii în garantarea siguranţei şi a ordinii publice", se arată în comunicat.

Solicitarea a fost transmisă, miercuri, în cadrul unei şedinţe organizate în sistem videoconferinţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina