Fifor vrea unificarea dispecerizării prin trecerea Sistemului 112 de la STS la MAI

Fifor vrea unificarea dispecerizării prin trecerea Sistemului 112 de la STS la MAI

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat miercuri că printre măsurile aflate în pregătire se numără unificarea dispecerizării şi anume trecerea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de la STS la MAI pentru a nu se mai pierde timp cu transferul apelului către Poliţie, Ambulanţă sau Pompieri.

"Sunt încă foarte multe alte măsuri pe care, împreună cu Raed Arafat, cel care coordonează Grupul de lucru din Ministerul de Interne, le vom lua în perioada imediat următoare. Poate cel mai relevant şi de impact imediat este unificarea dispecerizării, pentru că am văzut cu toţii ce timpi se pierd atunci când operatorul 112 (...) încearcă să obţină informaţie şi ulterior dă legătura către dispecerul de la Poliţie, de la Ambulanţă, sau de la Pompieri. Se pierd timpi importanţi şi nu dorim să mai avem astfel de...", a afirmat Fifor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Întrebat dacă unificarea dispecerizării presupune ca 112 să funcţioneze în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar STS să acorde sprijin tehnic cu aparatură, Fifor a răspuns: "E corect. Asta dorim să facem şi, repet, suntem în faza în care pregătim procedura şi dacă este nevoie modificări legislative astfel încât să trecem de îndată la acest lucru". AGERPRES/(A - autor: Livia Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...