Fiica liderului nord-coreean Kim Jong Un, în centrul atenției la un fastuos banchet militar

Fiica liderului nord-coreean Kim Jong Un, în centrul atenției la un fastuos banchet militar

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a adus, marți, fiica la un banchet militar. Acesta fiind cel mai recent semn că fetița ar putea prelua conducerea statului în viitor, relatează CNN.

Fetița, despre care se crede că este al doilea copil al liderului nord-coreean, Ju Ae, care are în jur de 9 ani, s-a alăturat tatălui ei și primei doamne a Coreei de Nord, Ri Sol Ju, într-o vizită la o bază militară și la banchetul care a urmat pentru a marca cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Armatei Populare Coreene (KPA), a relatat, miercuri, presa de stat.

Agenția oficială de presă KCNA a scris că „a fost un vis devenit realitate pentru militari să-l vadă pe Kim și pe respectata sa fiică”.

Imaginile publicate de ziarul de stat Rodong Sinmun au arătat-o pe Ju Ae mergând alături de liderul nord-coreean și de mama sa. La banchet, Ju Ae a fost așezată în centrul mesei, între liderul nord-coreean și mama sa, Ri Sol Ju.

Într-o țară în care familia Kim și armata sunt foarte puternice, prezența copilei la un eveniment atât de important oferă semnale clare, a afirmat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.

„Expunându-și ostentativ soția și fiica, Kim vrea să le arate observatorilor locali și străini ca familia sa și armata sunt legate inseparabil”, a mai afirmat Easley.

„Cea mai iubită” fiică

Alți observatori au afirmat că este clar că dictatorul și-a ales succesorul, confirmând speculațiile care au apărut odată cu prezența copilei la lansarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM).

Presa de stat nord-coreeană a publicat, în luna noiembrie, un articol cu imagini cu Kim Jong-Un și fiica sa, în care Ju Ae era descrisă ca fiind „cea mai iubită” fiică, a declarat Cheong Seong-chang, analist senior la Institutul Sejong din Coreea de Sud.

Având în vedere toate aceste lucruri, nu mai este niciun dubiu că Kim Ju Ae a fost numită succesoarea lui Kim Jong-Un și că este nevoie să fim atenți la cum va schimba asta politicile nord-coreene pe termen mediu și lung și cum vor accepta nord-coreenii această succesiune la vârful familiei Kim, la a patra generație”, a declarat Cheong Seong-chang.

Coreea de Nord a fost condusă ca o dictatură ereditară de la fondarea sa în 1948 de către Kim Il Sung. Fiul său, Kim Jong Il, a preluat conducerea după moartea tatălui său în 1994. Iar Kim Jong Un a preluat puterea 17 ani mai târziu, la moartea lui Kim Jong Il. Nu există niciun indiciu că Kim Jong Un ar urma să renunțe la putere prea curând.

KCNA a relatat că liderul nord-coreean a ținut un discurs la banchet în care a lăudat și încurajat armata.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...