Filialele Arad şi Alba ale TSD se delimitează de afirmaţiile lui Gabriel Petrea privind criza politică

Filialele Arad şi Alba ale TSD se delimitează de afirmaţiile lui Gabriel Petrea privind criza politică

Liderii TSD ai filialelor judeţene Arad şi Alba au anunţat, duminică seara, că poziţia preşedintelui TSD, Gabriel Petrea, faţă de actuala criză politică, care a venit cu propunerea că pentru fiecare funcţie sau candidatură importantă, trebuie să existe competiţie internă în partid - cu proiecte, dezbateri, vot, nu reprezintă opinia structurii pe care acesta o conduce.

"Tinerii social-democraţi arădeni se declară solidari cu actuala conducere a partidului şi preşedintele Liviu Dragnea şi suntem de părere că organizarea unui Comitet Executiv Naţional este o necesitate vitală în actuala conjunctură. Iar TSD Arad se delimitează de scrisoarea presedintelui TSD, Gabriel Petrea", a postat pe Facebook preşedintele organizaţiei TSD - filiala Arad, Ingrid Iordache.

Potrivit acesteia, TSD susţine, în primul rând, continuarea seriei reformelor şi punerea în aplicare a măsurilor programului de guvernare.

Liderul TSD Alba, Corneliu Mureşan, a susţinut, pe pagina sa de socializare, că precizările preşedintelui TSD, Gabriel Petrea, nu reprezintă opinia structurii pe care acesta o conduce.

"TSD Alba, având în vedere cele apărute în presă şi pe reţele de socializare ca urmare a poziţionării d-nului Gabriel Petrea, ministru şi preşedinte al TSD, aduce următoarele lămuriri: Poziţia lui Gabriel Petrea este una personală, a lui ca om şi eventual ministru, şi nu una ca lider al tineretului social-democrat, nereprezentând astfel opinia structurii pe care o conduce. Tineretul social-democrat din Alba cât şi cel din ţară îşi doreşte ca încrederea covârşitoare obţinută în urma votului acordat de români să se materializeze prin proiectele asumate în programul de guvernare şi prin finalizarea acestora", a scris, pe Facebook, Corneliu Mureşan.

Liderul TSD Alba crede că, în actuala conjunctură, singura soluţie democratică şi echilibrată este organizarea unui Comitet Executiv Naţional.

Preşedintele TSD, Gabriel Petrea, a venit cu propunerea, printr-un document publicat duminică pe site-ul organizaţiei, că pentru fiecare funcţie sau candidatură importantă, trebuie să existe competiţie internă în partid - cu proiecte, cu dezbateri, cu vot.

Totodată, Petrea mai propune grupuri de lucru pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din 2019 şi organizarea de alegeri primare pentru desemnarea candidatului în alegerile prezidenţiale.

"Credem că păstrarea guvernării şi continuarea implementării Programului de Guvernare trebuie să rămână o prioritate. Nu ne permitem să facem schimbări o dată la şase luni, pentru că părem neserioşi şi amatori", a spus liderul TSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?