Filipine: Angajatele nu mai sunt obligate să poarte pantofi cu toc înalt la serviciu

Filipine: Angajatele nu mai sunt obligate să poarte pantofi cu toc înalt la serviciu

Guvernul filipinez a emis un ordin care intră în vigoare duminică și care interzice companiilor să solicite angajatelor purtarea pantofilor cu toc înalt la serviciu, informează Xinhua.

Ordinul a fost emis pentru a diminua impactul pe care îl poate avea purtarea pantofilor cu tocuri înalte asupra sănătății femeilor nevoite să stea în picioare pentru perioade mari de timp.

Ordinul face referire la ''toate categoriile de personal care, prin natura muncii prestate, sunt nevoiTe să stea în picioare: funcționari, profesori, forțele de ordine''.

De asemenea, le impune angajatorilor ''să instaleze pardoseală din lemn sau cauciuc, sau să pună covoare care să diminueze impactul la mers și să prevină oboseala.''

Ordinul obligă angajatorii să ''pună la dispoziția angajatelor scaune pe care să se poată odihni în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor de program''.

Teresita Cucueco, directoarea Biroului pentru condiții de muncă, spune că statul în picioare, în special cu pantofi cu toc înalt la locul de muncă poate cauza serioase probleme de sănătate.

''Dacă mușchii sunt suprasolicitați din cauza statului în picioare prelungit, se va pune o presiune pe coloană cât și pe membrele inferioare. Vor exista dureri cauzate de oboseală. Vor fi afectate articulațiile, sistemul musculo-scheletic. Pot apărea probleme la coloană sau gambe, iar dacă lucrurile nu sunt corectate, poate apărea artrita sau alte afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic'', a mai precizat aceasta.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

4 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

5 Foarte interesante amănunte...