Filipine: Cel puțin 25 de morți și 22 de răniți după ce un autocar a căzut într-o prăpastie

Filipine: Cel puțin 25 de morți și 22 de răniți după ce un autocar a căzut într-o prăpastie

Cel puțin 25 de oameni au murit și 22 au fost răniți după ce un autocar a căzut marți într-o prăpastie, în nordul Filipinelor, au anunțat autoritățile acestei țări, informează AFP.

Vehiculul a ieșit de pe carosabil pe un drum sinuos în provincia Nueva Ecija, căzând de la 24 de metri, au declarat surse din cadrul poliției și autoritățile locale.

'Vehiculul este complet distrus', a spus Robert de Guzman, șeful poliției din localitatea Carranglan, unde a avut loc accidentul. 'Majoritatea pasagerilor, atât cei morți cât și cei răniți, au fost găsiți în afara autocarului' al cărui plafon părea smuls, a continuat acesta.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată, însă potrivit primarului din Carranglan, Mary Abad, citat de televiziunea ABS-CBN, 60 de pasageri se aflau în autocarul care avea o capacitate de 45 de locuri. 'Această rută este cu adevărat periculoasă, cu numeroase prăpăstii', a adăugat Mary Abad.

Accidentele de circulație sunt frecvente în arhipelagul filipinez, unde autocare învechite și neîntreținute circulă pe drumuri prost luminate. Nerespectarea codului rutier și programul lung de lucru al șoferilor contribuie de asemenea la insecuritatea rutieră.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante