Fina lui Putin a fugit din Rusia înainte să fie arestată că a criticat invazia din Ucraina

Fina lui Putin a fugit din Rusia înainte să fie arestată că a criticat invazia din Ucraina

Fina lui Vladimir Putin, în vârstă de 40 de ani, ar fi fugit din țară, la câteva ore după ce poliția a făcut o razie în vila sa după ce aceasta ar fi criticat invazia Rusiei în Ucraina, notează Daily Mail.

Ksenia Sobchak și Vladimir Putin FOTO Profimedia

Ksenia Sobchak s-a îmbarcat la bordul unui zbor spre Lituania, via Belarus, cu puțin timp înainte ca agenții să ajungă la aeroportul Vnukovo-3 din Moscova pentru a o aresta.

Putin are legături de lungă durată cu familia ei și se zvonește de mult timp că ar fi fina sa. Tatăl ei, Anatoli Sobchak, a fost profesorul de drept și mentorul lui Putin, care i-a oferit primul său sprijin în politică, în calitate de viceprimar al orașului Sankt Petersburg.

Sobchak îl cunoaște pe Putin încă de când era copil, iar acesta a asistat la botezul ei.

Cu toate acestea, el este acum gata să o catalogheze drept „agent străin", ca parte a unei măsuri de reprimare a disidenței în Rusia.

Nu este încă clar ce remarci ar fi făcut ea care au înfuriat oficialii de la Kremlin și au dus la percheziția proprietății sale.

Acest lucru are loc la trei ani după ce Sobchak a fost vizată de o anchetă penală separată care ar putea duce la încarcerarea ei timp de trei ani pentru că ar fi „răspândit neadevăruri despre agențiile guvernamentale” pe un canal media.

Șeful Comitetului public din umbră pentru detectarea intervențiilor străine, Aleksandr Ionov, a declarat că se verifică dacă Sobchak a fost finanțată din străinătate. Postul său de presă online Ostorozhno Novosti este, de asemenea, sub investigație.

„Dacă se descoperă finanțare străină, Sobchak va deveni agent străin”, a declarat Ionov.

Însă Sobchak a afirmat că ancheta are ca scop să exercite presiuni asupra ei și a instituțiilor sale de presă.

În ciuda legăturilor lui Putin cu familia ei, ea s-a opus cu fermitate politicilor sale autoritare din ultimii ani.

Ea a declarat: „Directorul nostru comercial Kirill Sukhanov este reținut, așa cum au spus, pentru «șantaj». Este pur și simplu un delir, este ridicol, un nonsens. Kirill este un om de afaceri și omul nostru de publicitate. Eu însămi și întreaga noastră echipă considerăm că aceasta este încă o opresiune împotriva mass-media din țară. Ei nu au nimic de dezgropat asupra noastră, ceea ce îi înfurie. Ei îi rețin în mod constant pe jurnaliștii noștri. Acum l-au prins pe Kirill și îi fac un dosar. Avocatul este în contact cu el. Urmărim cazul”.

Alți angajați ai Sobchak sunt interogați.

Atât de strânse au fost legăturile lui Putin cu familia, încât l-a scos ilegal pe Sobchak din Rusia pentru a primi tratament medical în Occident, atunci când patronul său era căutat pentru presupusă corupție.

Ulterior, el a fost fotografiat la înmormântarea Sobchak alături de Ksenia și de mama sa, Lyudmila Narusova, senator rus în 2000.

Ea a votat împotriva legislației legate de război în parlamentul rus și a acuzat televiziunea sa de stat de „minciuni nerușinate” cu privire la conflict.

Ksenia - una dintre cele mai cunoscute fețe rusești - a ieșit pe locul al patrulea la alegerile prezidențiale din 2018 din Rusia, considerate în general ca fiind puternic fraudate în favoarea lui Putin.

În ciuda faptului că l-a criticat pe Putin, ea a avut o întâlnire personală cu liderul rus înainte de a anunța că i se va opune în scrutin.

Ksenia a fost anterior o prezentatoare populară de reality TV și a pozat pentru Playboy.

Se înțelege că ea face obiectul unei anchete privind un articol care acoperă „difuzarea publică de informații false în mod deliberat despre executarea autorității sale de către o agenție guvernamentală” - o nouă lege adoptată după începerea războiului cu Ucraina, cu o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Autoritățile spun că Serghei Chemezov, directorul general al Rostec Corporation, a scris o declarație în care susținea că a fost vorba de 'șantaj' împotriva lui Sobchak și a altor persoane.

Pe baza acesteia au fost reținuți Kirill Sukhanov și fostul editor al publicației ruse Tatler, Arian Romanovsky.

Aceștia ar urma să fie anchetați în temeiul unor legi care ar putea duce la pedepse cu închisoarea cuprinse între șapte și 15 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...