Finalul judecăţii în dosarul celor supranumiţi ''Bonnie şi Clyde ai Estului'' - reluat, decide Curtea de Apel Alba Iulia

Finalul judecăţii în dosarul celor supranumiţi ''Bonnie şi Clyde ai Estului'' - reluat, decide Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a decis vineri reluarea finalului judecăţii în dosarul privindu-i pe cei supranumiţi "Bonnie şi Clyde ai Estului", ungurii Varga Sandor şi Turi Emese, care au jefuit mai multe case de amanet, condamnaţi în primă instanţă, la Tribunalul Hunedoara, la 15 ani de închisoare şi, respectiv, 7 ani şi 6 luni de închisoare.

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că instanţa a admis apelurile declarate de Varga Sandor şi Turi Emese împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Hunedoara în 26 octombrie 2018. "Desfiinţează sentinţa penală atacată în întregime şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare Tribunalului Hunedoara. Ultimul act procedural rămas valabil este încheierea de şedinţă din 28 septembrie 2018", este decizia CA Alba Iulia.

Potrivit deciziei, care este definitivă, CA Alba Iulia a dispus rejudecarea la prima instanţă sau la instanţa competentă.

Cunoscuţi în mediul public ca "Bonnie şi Clyde ai Estului", pentru mai multe crime şi jafuri comise în Ungaria, unde au fost prinşi, de altfel, în 2010 şi apoi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, respectiv, la 17 ani de închisoare, Varga Sandor şi Turi Emese au atacat şi jefuit mai multe case de amanet din Hunedoara, Codlea, Oradea şi Pecica, iar pe o vânzătoare au împuşcat-o în cap.

În primă instanţă, la Tribunalul Hunedoara, în octombrie 2018, Varga a fost condamnat, prin contopirea mai multor pedepse, la 15 ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, tâlhărie, tentativă la infracţiunea de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi furt calificat.

Turi Emese a fost condamnată şi ea la 7 ani şi 6 luni de închisoare, pentru complicitate la tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, complicitate la tâlhărie şi complicitate la tentativă de tâlhărie.

Tribunalul Hunedoara i-a obligat pe inculpaţi, în solidar, să plătească diverse sume de bani drept daune materiale Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Spitalului municipal "Dr. Al. Simionescu" Hunedoara şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

De asemenea, au fost stabilite daune materiale de peste 44.367 de lei către SC Aristocrat Credit SRL Hunedoara, precum şi 200.000 de euro sau echivalent în lei la data plăţii daune morale către una dintre vânzătoare.

Decizia Tribunalului Hunedoara obliga pe inculpaţi şi la plata sumelor de câte 35.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Cei doi infractori au atacat şi jefuit patru case de amanet din mai multe judeţe ale ţării în perioada august-decembrie 2007. Între faptele comise se numără şi cea prin care o vânzătoare a unei case de amanet din municipiul Hunedoara a fost împuşcată în cap în timpul unui jaf din decembrie 2007, femeia supravieţuind după ce glonţul i-a trecut prin ochi.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se arată că în perioada august - decembrie 2007, cei doi inculpaţi au pătruns în incinta a patru case de amanet, aflate pe raza a diferite judeţe. Sub ameninţarea unui pistol, Varga Sandor le determina pe angajatele caselor de amanet să-i dea banii şi bijuteriile aflate acolo, după care părăsea locul cu diferite autoturisme.

Ultima oară, în decembrie 2007, bărbatul a intrat într-o casă de amanet din Hunedoara şi a tras cu arma asupra unei angajate. În urma împuşcăturii, victima a supravieţuit, dar şi-a pierdut ochiul stâng, iar viaţa i-a fost pusă în pericol.

Cei doi se află în detenţie în prezent în două penitenciare din Ungaria. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu