Financial Times - pentru menținerea Marii Britanii în UE și împotriva 'automutilării' pe care o reprezintă Brexitul

Cotidianul britanic Financial Times s-a poziționat în favoarea menținerii Marii Britanii în Uniunea Europeană (UE), într-un editorial publicat joi, avertizând cu privire la pericolul actului de 'automutilare' pe care îl reprezintă Brexitul, informează AFP.

'Un dialog constructiv este vital într-un moment în care Europa se confruntă cu extremismul islamist, cu migrații, cu expansiunea rusă și cu schimbările climatice. Aceste subiecte nu pot fi abordate decât cu eforturi colective', notează cotidianul britanic de profil economic, cu o săptămână înainte de referendumul din 23 iunie privitor la oportunitatea ieșirii Marii Britanii din UE.

'Campania referendumului este o confruntare între valori ce se opun: între internaționalismul liberal și un naționalism închistat, între un sistem de comerț deschis și marginalizare', se mai spune în editorial.

Financial Times reia de asemenea argumentele unor organizații internaționale și economiști potrivit cărora un Brexit ar provoca pierderi economiei britanice.

'A abandona cauza unei reforme constructive a unei Europei, adevărat imperfecte, ar fi mai mult decât defetist. Acesta ar fi un act gratuit de automutilare', estimează cotidianul. 'Nu este momentul acum să redevenim mica Anglie. Noi suntem Marea Britanie. Avem de adus contribuția noastră la o lume mai prosperă și mai sigură. Votul trebuie să fie pentru 'rămânerea' (Marii Britanii în UE)', conchide FT.

Marile companii britanice s-au poziționat în marea lor majoritate în favoarea menținerii în UE. În ultimele zile, mai multe dintre ele, printre care BT Group și Rolls-Royce, s-au adresat direct angajaților lor în acest sens.

Însă, ultimele sondaje de opinie arată un avans al taberei pro-Brexit. Tabloidul The Sun, cel mai bine vândut cotidian britanic, s-a poziționat la începutul săptămânii pentru ieșirea Marii Britanii din UE, pentru a elibera țara de 'dictatura Bruxellesului'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există